Back to Top

TRAJNO VAS REŠIM:


- tesnobe

- anksioznosti

- paničnih napadov

- in depresije


Naročite se na BREZPLAČEN uvodni razgovor
Pokličite me na tel 051 825 730 ali mi pišite na info@vlastakuster.si


mag. Vlasta Kuster, specialistka EFT, priznana strokovnjakinja

za odpravo psihičnih in čustvenih težav

 

Depresija pri mladostnikih - vzroki in pomoč pri depresiji pri mladostnikih

Depresija pri mladostnikih se pojavlja vse pogosteje zaradi vseh pritiskov, ki jih doživljajo v šoli, med vrstniki in doma. Obstaja pa preprosta in zelo učinkovita rešitev, ki bo vašemu mladostniku hitro olajšala vse čustvene težave.

1. Zakaj nastane depresija pri mladostnikih

Kljub temu, da se nam včasih zdi, da so mladostniki brezskrbni in da imajo lepo življenje, pa jih vedno več trpi zaradi depresije. Mladostniki doživljajo mnoge neprijetne trenutke med vrstniki, v šoli in morda tudi doma. Mnogi ne zdržijo pritiska v šoli ali pritiska med vrstniki. Zaradi tega se jim razvije slaba samopodoba, ki pa je samo še korak do depresije.

2. Kako se kaže depresija pri mladostnikih

Mladostniki, ki so depresivni, se pogosto počutijo manjvredne, imajo močne občutke, da niso v redu, da je z njimi nekaj narobe. Počutijo se, kot da ne pripadajo nikamor, niti med vrstnike, niti v družino. Na zunaj se sicer prilagajajo okolici, na znotraj pa so zelo, zelo osamljeni. Na zunaj se trudijo pokazati srečen in vesel obraz, v notranjosti pa niso zadovoljni niti s sabo niti s svojim življenjem. Začnejo se zapirati vase, opuščajo dejavnosti, ki so jih pred tem veselile. Ponavadi pade tudi šolski uspeh, saj se v takem težkem čustvenem stanju ne morejo učinkovito učiti.

3. Najlažje jim pomagamo z EFT metodo

EFT Metoda je kombinacija akupunkture in moderne psihologije in od vsega izjemno velik razcvet po vsem svetu. Znanstvenik dr. Dawson Church ocenjuje, da vsaj 10 milijonov ljudi po vsem svetu vsakodnevno uporablja tapkanje. Znanstvene raziskave so pokazale presenetljiva odkritja, da se med tapkanjem spreminja fiziološki odziv telesa. Ali povedano preprosto - podobno kot se stuširamo, kadar smo preznojeni, podobno s tapkanjem "speremo" negativne občutke iz telesa. Mladostnikom je treba čimprej pomagati z EFT metodo.

4. Obiščite izkušenega EFT svetovalca

EFT metodo se bo vaš mladostnik lahko naučil sam, vendar bo potreboval veliko časa, preden bo kos vsemu kaosu občutkov, ki se nahajajo v njegovem telesu. Zato bo najbolje, da čimprej obiščete izkušenega EFT svetovalca, ki bo pomagal vašemu mladostniku varno razvozlali množico neprijetnih občutkov. In v nekaj tednih bo vaš mladostnik spet poln energije in veselja. Mladost je lahko tudi lepa in imamo samo eno, zato je vredno poskusiti tudi nekaj novega in pomagati mladostniku v depresiji.

Vlasta Kuster

Vlasta Kuster je po poklicu magistrica temeljnih medicinskih znanosti, pri svojem delu pa je mojstrica EFT metode, s katero pomaga ljudem hitro in učinkovito premagati stres, tesnobo in depresijo.

Potrebujete pomoč? Pišite mi in odgovorila vam bom !


 

Ime*

E-pošta*

Telefon*

Kako vam lahko pomagam

Prosimo, preden kliknete na gornji gumb, obkljukajte za uspešno pošiljanje tudi okenček spodaj, kjer piše 'Nisem robot.'