Back to Top

TRAJNO VAS REŠIM:


- tesnobe

- anksioznosti

- paničnih napadov

- in depresije


Naročite se na BREZPLAČEN uvodni razgovor
Pokličite me na tel 051 825 730 ali mi pišite na info@vlastakuster.si


mag. Vlasta Kuster, specialistka EFT, priznana strokovnjakinja

za odpravo psihičnih in čustvenih težav

 

Depresija pri moških - 5 nasvetov kako se rešiti depresije pri moških

Depresija pri moških se kaže nekoliko drugače kot pri ženskah. Ženske se nagibajo bolj k žalosti in jokavosti, medtem ko se moški nagibajo bolj k razdražljivosti in celo agresiji. Vzrok za depresijo pa je pri obeh spolih enak. Obstaja pa preprosta metoda, s katero si lahko izredno učinkovito pomagate.

1. Prepoznajte depresijo pri moških

Depresija pri moških izgleda nekoliko drugače kot pri ženskah, zato jo je tudi nekoliko težje prepoznati. Medtem, ko so ženske predvsem jokave, otožne, razočarane, brez volje do življenja, pa zgleda depresija pri moških povsem drugače. Depresiven moški postane razdražljiv, agresiven. Težko poišče pomoč, saj mu ni prijetno govoriti o svojih čustvih. Ponavadi si želijo pomagati sami.

Pogosto posegajo po adrenalinskih športih (sem spada tudi prehitra, agresivna vožnja). Poveča se poseganje po alkoholu in drugih substancah, ki omilijo neprijetne občutke.

2. Pomagajte si sami z EFT metodo

Podobno kot adrenalinska vožnja, alkohol in druge substance vplivajo na naše občutke, da se bolje počutimo, prav tako EFT metoda spreminja naše občutke.

Tapkanje na akupunkturne točke pošilja signale direktno v center za stres v srednjih možganih brez posredovanja prednjih režnjev možganov, ki so odgovorni za miselne procese.

Z EFT simultano dosežemo sprostitev stresa na fiziološkem in na čustvenem nivoju.

EFT je izredno učinkovita metoda, saj ima sposobnost, da doseže amigdalo, to je za mandelj velik del možganov, ki sproža stresni odgovor telesa – odgovor na strah, ki mu pravimo beg ali boj.

3. Poiščite izkušenega EFT svetovalca

Depresija pri moških ima podoben izvor kot depresija pri ženskah - v telesu se je tekom let nakopičilo preveč stresa. Kljub temu, da se depresiven moški drugače odziva kot depresivna ženska, pa lahko obema učinkovito pomagamo v individualnem EFT svetovanju. Stresni dogodki iz poslovnega ali osebnega sveta so namreč ostali "zapisani" v našem telesu. Kljub temu, da je od tega neprijetnega dogodka minilo 10, 20 ali več let, jih naša podzavest obravnava, kot bi se dogajali ta trenutek. In podzavest vpliva na vse, kar se nam dogaja. V individualnem svetovanju poiščemo tak neprijeten dogodek in re-programiramo naš um, da ta pretekli dogodek nima več vpiva na naše življenje. Rezultati so vidni že po enem srečanju.

4. Poiščite zadovoljstva v življenju

Ko boste z EFT izboljšali svoje počutje, pa poskrbite, da najdete tudi dejavnosti, ki vas bodo osrečevale. Poskrbite, da boste imeli dovolj časa zase, za dejavnosti, ki vas bodo izpolnjevale. Družite se s pozitivnimi ljudmi, ki vam bodo dali nove energije.

5. Postavite si nove cilje

Ljudje, ki imajo cilje in se trudijo zanje, ponavadi niso depresivni. Najdite nekaj, kar vam bo dalo energijo vsako jutro, ko vstanete. Svoj um zapolnite z navdušenjem nad novimi projekti in novimi idejami. Poiščite sanje v sebi in jim sledite.

S pomočjo depresije vam vaše telo sporoča, da je treba narediti spremembo v vašem življenju. Vzamite si čas zase in se resno vzamite v roke. Rešitev pa ni tako daleč stran od vas....

Vlasta Kuster

Vlasta Kuster je po poklicu magistrica temeljnih medicinskih znanosti, pri svojem delu pa pomaga ljudem odpraviti stres, depresijo in tesnobo. Pri tem izredno hitro in učinkovito poišče pravi vzrok depresije pri moških in ženskah ter ga s pomočjo EFT za vedno odpravi.

Potrebujete pomoč? Pišite mi in odgovorila vam bom !


Ime*

E-pošta*

Telefon*

Kako vam lahko pomagam

Prosimo, preden kliknete na gornji gumb, obkljukajte za uspešno pošiljanje tudi okenček spodaj, kjer piše 'Nisem robot.'