Back to Top

TRAJNO VAS REŠIM:


- tesnobe

- anksioznosti

- paničnih napadov

- in depresije


Naročite se na BREZPLAČEN uvodni razgovor
Pokličite me na tel 051 825 730 ali mi pišite na info@vlastakuster.si


mag. Vlasta Kuster, specialistka EFT, priznana strokovnjakinja

za odpravo psihičnih in čustvenih težav

 

Zakaj novi EFT priročnik in 4 stvari, ki jih je dobro vedeti o zgodovini EFT

Prvotni EFT priročnik je nekoliko zastarel, saj je EFT v zadnjih dveh desetletjih doživel velik razvoj. Srce EFT ostaja enako, spremenjenih pa je kar nekaj podrobnosti, ki pa lahko bistveno pripomorejo k učikovitosti EFT....

1. Kako se je vse skupaj začelo?

Še danes živeči psiholog dr. Rober Callahan je že leto in pol neuspešno zdravil svojo pacientko Mary, ki je imela močno fobijo pred vodo.

Začel je razmišljati izven okvirjev konvencionalnih pristopov. Bral je zapletenem sistemu meridijanov in odločil se je, da bo poskusil nekaj tega prenesti v svojo prakso.

Pacientka Mary je tožila za bolečinami v želodcu, dr. Callahan pa je bral, da se meridijan želodca konča pod očesom. Ker ni bil vešč uporabe igel, kot se uporabljajo v akupunkturi, je začel nežno tapkati Mary pod očesom.

Na njegovo presenečenje je Mary izjavila, da se ne boji več vode in je skočila k bazenu in se poškropila z vodo. Dr. Callahan je svoje odkritje skrbno hranil in ga drago prodajal samo izbranim ljudem.

2. Gary Craig napiše EFT priročnik in ga ponudi ljudem.

Gary Craig je bil inženir, ki ga je zanimala psihologija. Iskal je nekaj, kar bi resnično delovalo. Slišal je, da zna dr. Callahan pomagati ljudem pri fobijah, strahovih, žalostih in tudi pri vseh ostalih negativnih čustvih.

Od dr. Callahana je za velik denar odkupil informacijo in se odločil, da poenostavi postopke tapkanja, napiše EFT priročnik in ga brezplačno ponudi vsem ljudem. Mnogo let je bil prvotni priročnik na razpolago ljudem, da si ga brezplačno prenesejo iz spleta.

3. Prvotni EFT priročnik je zastarel.

Leta 2010 se je Gary Craig upokojil, umaknil je prvotni priročnik iz spleta, saj se je vmes EFT toliko razvila, da je prvotni priročnik postal zastarel.

Enako je pričakoval tudi od EFT priročnikov, ki so bili prevedeni v različne jezike.

Napisal je nov priročnik, ki pa ga je možno kupiti recimo na Amazon.com.

Postopek tapkanja je postal še bolj preprost, nekateri koncepti iz osnovnega priročnika so se izkazali za zastarele. Razvoj EFT je šel v tej smeri, da se zmanjša število točk, ki so potrebne za tapkanje, vendar pa se več pozornosti posveti temu, kako je sestavljen miselni in čustveni sistem človeka. Na tak način se poveča učinkovitost EFT.

4. Gary Craig posodobi priročnik.

Gary Craig se je leta 2012 ponovno aktiviral in s svojo hčerko Tino Craig uči EFT. EFT se je zelo razširila po svetu in tega toka praktično ni mogoče ustaviti.

Tisto, kar pa najbolj skrbi Gary Craiga danes, pa je to, da se je skupaj z veliko razširjenostjo EFT začela izgubljati kvaliteta EFT.

Ljudje so začeli na široko uporabljati EFT, pri tem pa se je sporočilo EFT "razvodenelo".
Gary Craig z veliko skrbjo želi ljudem posredovati tisti pravi EFT, ki spreminja življenja ljudi na bolje, ki za vedno odpravi njihove težave.

Za vas sem pripravila posodobljen Priročnik za tapkanje, kjer so zastareli koncepti izpuščeni, dodani pa so novi koncepti, ki jih uči Gary Craig danes. Predstavljene so točke za tapkanje, kot jih danes uči Gary Carig. Želela sem vam posredovati pravi, originalni EFT, ki je učinkovit in daje rezultate. Zato vas vabim, da si brezplačno naložite in preberete Posodobljen priročnik za tapkanje.

Vlasta Kuster

Potrebujete pomoč? Pišite mi in odgovorila vam bom !