Back to Top

TRAJNO VAS REŠIM:


- tesnobe

- anksioznosti

- paničnih napadov

- in depresije


Naročite se na BREZPLAČEN uvodni razgovor
Pokličite me na tel 051 825 730 ali mi pišite na info@vlastakuster.si


mag. Vlasta Kuster, specialistka EFT, priznana strokovnjakinja

za odpravo psihičnih in čustvenih težav

 

Kako premagati depresijo - 4 stvari, ki jih mora poznati nekdo, kdor je depresiven

piše Vlasta Kuster

Ste eden izmed tistih, ki ste v teh težkih časih padli v depresijo? Ne vidite več svetle prihodnosti? Kako torej premagati depresijo ? Na več različnih načinov, EFT terapija pa je tista, ki se težav loti pri vzroku in vam bo trajno pomagala odpraviti vaše težave.

1. Razumeti morate zakaj nastane depresija

Depresija nastane zaradi stresa, ki se je tekom let nakopičil v vašem telesu. Znanstveno so dokazali, da gre pri depresiji za pomanjkanje določenih molekul v možganih (serotonina, noradrenalina in dopamina). Vzrok zakaj pa pride do kemijskega neravnovesja v možganih pa je verjetno v tem, da smo tekom let doživeli mnogo takšnih in drugačnih šokov. Ob stresnih dogodkih ljudje doživljamo žalost, strah, nemir... Vsa ta čustva pa naj bi se v telesu nalagala v obliki blokad v energijskem sistemu telesa. Kadar je teh blokad preveč, telo ne more normalno funkcionirati in velika verjetnost je, da se pojavijo znaki depresije.

2. Depresijo premagate z EFT

EFT terapija je zelo učinkovita pri odpravi depresije, saj deluje na vzroke, ki so privedli do depresije. EFT terapevt vas bo vodil skozi labirint vseh vaših negativnih občutkov, zaradi katerih se počutite slabo. Depresijo premagate tako, da s tapkanjem "izbrišete" čim več negativnih občutkov, ki so vezani na boleče spomine. Običajno se ljudje že po nekaj tednih rednega tapkanja počutijo mnogo bolje in simptomi depresije se postopoma zmanjšujejo, dokler povsem ne izginejo.

V spodnjem video posnetku si lahko ogledate izvleček oddaje Klepet o kavi, v kateri govorim, kako in zakaj si lahko pomagate iz depresije z EFT:

Video: Kako premagate depresijo s pomočjo EFT

3. Najdite si ljudi, ki vas razumejo

Občutki, ki spremljajo depresijo znajo biti zelo, zelo neprijetni in takrat nujno potrebujemo podporo ljudi, ki nas razumejo in imajo radi. Sprejmite ponujeno pomoč.

4. Na poti do odgovora na vprašanje kako premagati depresijo poiščite pomoč pri svojem zdravniku

Vaš osebni zdravnik vam lahko predpiše zdravila, ki vam bodo pomagala prebroditi najtežje obdobje. Običajno so to antidepresivi, ki pomagajo ponovno vzpostaviti kemijsko neravnovesje v možganih. Zdravila mnogim ljudem pomagajo, vedeti pa morate, da zdravila ne odpravljajo vzroka vaših težav. Vzrok depresije boste lahko odpravili le s pomočjo EFT terapije.

Če želite trajno rešitev, kako premagati depresijo,vam iz srca priporočam EFT terapijo, ki vam bo pomagala odkriti vzroke vaših težav (ponavadi je vzrokov več) in jih za vedno odpraviti. Proces sicer ne gre čez noč, vendar pa boste s tapkanjem dosegli, da se depresija nikoli več ne bo ponovila.

Vlasta Kuster
Vlasta Kuster je magistrica temeljnih medicinskih znanosti in mojstrica EFT metode, ki se je usposabljala pri ustanovitelju EFT - Gary Craigu. Pri svojem delu izredno uspešno pomaga ljudem, da se v kratkem času za vedno znebijo različnih vrst anksioznosti, stresa in tudi depresije.

 

Potrebujete pomoč? Pišite mi in odgovorila vam bom !


Ime*

E-pošta*

Telefon*

Kako vam lahko pomagam

Prosimo, preden kliknete na gornji gumb, obkljukajte za uspešno pošiljanje tudi okenček spodaj, kjer piše 'Nisem robot.'