Back to Top

TRAJNO VAS REŠIM:


- tesnobe

- anksioznosti

- paničnih napadov

- in depresije


Naročite se na BREZPLAČEN uvodni razgovor
Pokličite me na tel 051 825 730 ali mi pišite na info@vlastakuster.si


mag. Vlasta Kuster, specialistka EFT, priznana strokovnjakinja

za odpravo psihičnih in čustvenih težav

 

Poporodna depresija - 4 ukrepi za zaščito pred poporodno depresijo

Rodil se vam je otrok, vaše življenje se je popolnoma spremenilo. Poleg sreče, da ste postali mamica, pa se pojavlja še cel kup občutkov, ki niso prijetni. Poporodna depresija. Verjetno vas je sram govoriti o njih, saj bi vendar morali biti srečni. Naj vas pomirim, povsem normalno je, da čutite tudi neprijetne občutke. Prvi korak, ki ga morate narediti je ta, da sprejmete sebe z vsemi neprijetnimi občutki vred in da se ne obsojate. Drugi korak pa je v tem, da se naučite EFT metode, s katero boste z lahkoto spremenili negativne občutke v pozitivne.

1. Prepoznajte svoje neprijetne občutke

Neprijetnih občutkov se ponavadi sramujemo in jih želimo skriti pred sabo in pred drugimi ljudmi. Če pa se želite izogniti poporodni depresiji, pa si je treba najprej priznati, kaj čutimo in potem lahko to svoje stanje spremenimo. Morda vas je strah, ali boste kos novim zahtevam, ki jih v vaše življenje prinaša novorojeni otrok. Morda ste malo jezni na otroka, ki je vaše življenje postavil na glavo. Morda ste neprespani in utrujeni in naveličani. Morda otročku potiho celo malo zamerite, da vam je vzel svobode, morda si želite uiti stran od pleničk in stekleničk in dojenčkovega joka... Morda ste žalostni, morda zamerite partnerju... priznajte si vse, kar čutite..

2. Ne obsojajte se zaradi svojih neprijetnih občutkov

Kadar se pojavijo neprijetni občutki, nam to seveda ni všeč. Prva misel, ki nam pride na misel pa je nekaj takega: "Zakaj se ravno meni to dogaja?"

ali pa: "Le kaj je narobe z mano?"

Pomembno je, da se ne obsojate zaradi svojih občutkov. Sprejmite, da se to dogaja ravno vam. Sprejmite se take, kot ste. In potem poglejte, kako si lahko zares pomagate.

3. Naučite se EFT metode

EFT (Emotional Freedom Technique) je izredno učinkovita tehnika, s katero se boste zanesljivo zaščitili pred poporodno depresijo. Ne poznam nobene bolj učinkovite tehnike kot je EFT. Gre za tapkanje na akupunkturne točke, pri tem smo v mislih osredotočeni na neprijetno čustvo, ki ga čutimo. Recimo, da vas je strah, da boste kaj naredili otroku. V mislih se osredotočite na ta vaš strah, vmes tapkate na akupunkturne točke in vaš strah se bo v nekaj minutah zmanjšal ali povsem izginil.

4. Obiščite izkušenega EFT svetovalca

Vaša poporodna depresija je sestavljena iz negativnih občutkov, ki vam jemljejo voljo in zanimanje za ljudi okoli vas. Manjka vam energije, morda ste izgubili apetit ali pa se vam je močno povečal... Nekaj obiskov pri izkušenem EFT svetovalcu vam bo odpravil vse te naštete težave.

Svetovanje zgleda kot pogovor, le da vmes še tapkamo in pri tem dosežemo, da se razbremenite oklepa negativnega počutja. In spet boste polni veselja, hvaležnosti za svojega otroka in za življenje, ki vam je dano. Poskrbite zase, naredite korak naprej. Ne dovolite, da boste živeli v takem stanju. Poglejte si video posnetke o tapkanju, naročite si DVD, obiščite izkušenega EFT svetovalca. Samo ne dovolite, da vas zajame poporodna depresija. Premagajte jo čimprej, saj vaš otrok potrebuje srečno in zadovoljno mamico. Če pa ne boste tega naredili, bo vaš otrok čutil vaše razpoloženje in to ni najboljša popotnica za njegovo mlado življenje. OK?

Vlasta Kuster

Vlasta Kuster je magistrica temeljnih medicinskih ved in ima opravljeno kompletno izobraževanje pri ustanovitelju EFT metode - Gary Craigu. Pri svojem delu dosega odlične rezultate, saj pomaga ljudem odpraviti miselne in čustvene ovire, ki jih ovirajo na poti do srečnega in uspešnega življenja.Potrebujete pomoč? Potem izpolnite spodnji obrazec !


Odgovorila vam bom v najkrajšem možnem času.

Ime*

E-pošta*

Telefon*

Kako vam lahko pomagam

Prosim, preden kliknete na gornji gumb, obkljukajte za uspešno pošiljanje tudi okenček spodaj, kjer piše 'Nisem robot.'