4 nasveti o tem, kje vse lahko uporabimo EFT

piše: Vlasta Kuster

EFT terapija deluje na naš miselni in čustven svet, zato jo lahko uporabimo za odpravo negativnih čustev, za odpravo kompleksnih čustvenih stanj, za spremembo podzavestnih prepričanj in za doseganje uspeha na osebnem in poslovnem področju. Usposobljen EFT terapevt vas bo hitro pripeljal do trajnih sprememb, ki vam bodo spremenili vaše življenje na bolje.

1. EFT odpravlja negativna čustva

Z EFT odpravimo negativna čustva, ki jih trenutno čutimo: npr. jezo, žalost, strah, sram, krivdo, ljubosumje… Med procesom tapkanja se zmanjšajo tudi telesni občutki, ki spremljajo negativna čustva, poleg tega pa dosežemo tudi, da na neprijetno situacijo ali na osebo, ki nam povzroča ta negativna čustva lahko pogledamo iz drugega zornega kota. Pri večini ljudi dosežemo oljašanje in veliko čustveno, misleno in telesno sprostitev.

2. Z EFT odpravimo kompleksna čustvena stanja

S pomočjo EFT lahko odpravimo kompleksna čustvena stanja, kot so depresija in panični napadi. Pri tem bo sicer potrebna pomoč usposobljenega EFT terapevta. Tekom let smo doživljali mnoge stresne dogodke in prav vsak tak dogodek je pustil neko posledico. Če je bilo teh dogodkov preveč, se lahko zgodi, da telo ne more več normalno funkcionirati in tako nastane depresija (kadar smo ob stresnih dogodkih doživljali veliko žalosti). Kadar pa je je bilo ob stresnih dogodkih veliko občutkov strahu in ogroženosti, pa nastane anksioznost in pogosto celo panični napadi.

3. Z EFT spreminjamo podzavestna temeljna prepričanja

Ko smo bili otroci, smo se na osnovi izkušenj učili resnice o svetu in o sebi. Če je bilo naše okolje vzpodbudno, smo se naučili, da smo dovolj dobri, da smo vredni, da si zaslužimo ljubezen…. Če pa je bilo več kritike in neprijetnih okoliščin, pa smo razvili temeljna prepričanja kot npr. Nisem dovolj dober, ne zaslužim si, nihče me nima rad, nisem vreden, nikoli mi ne bo uspelo… ipd. In ta temeljna prepričanja so sedaj sestavni del naše osebnosti in naše življenje je točno odraz teh temeljnih prepričanj. Če se v življenju močno trudimo, pa nam vseeno ne uspeva dosegati rezultatov, ki si jih želimo, je sigurno vzrok v temeljnih prepričanjih. Z EFT terapijo lahko poiščemo dogodke, ob katerih so se ta temeljna prepričanja oblikovala in jih tudi zelo hitro trajno spremenimo.

4. Z EFT si pomagamo do osebnega in poslovnega uspeha

EFT terapija ni samo za čustveno zlomljene ljudi, je tudi za ljudi, ki želijo posegati po vrhunskih osebnih ali poslovnih dosežkih. Vse je namreč v naši glavi. S pomočjo EFT terapije korak za korakom povečujemo našo samozavest in odstranjujemo blokade, ki jih imamo v sebi. Tako lahko naši potenciali zasijejo in upamo si poseči po več. Vsak večji uspeh namreč pomeni, da moramo stopiti iz cone udobja, da moramo premagati svoje lastne strahove in lastno nesigurnost. Vsak uspeh pogosto tudi pomeni, da moramo mirno sprejeti ljubosumje ljudi, ki so okoli nas in ki jim ni uspelo tako kot nam.

Vlasta Kuster

V košarici ni izdelkov.