Znebite se anksioznosti, tesnobe in izgorelosti - za vedno

Ljubosumje – spoznajte ljubosumje in se ga rešite za vedno

Ljubosumje je razdiralno čustvo, ki razdira odnose in prizadene veliko čustvene bolečine obema partnerjema. Poleg sedanje čustvene bolečine pri ljubosumju pride na plano tudi pretekla čustvena bolečina, saj okoliščine, ki sprožajo ljubosumni odziv, posameznikovo podzavest “spominjajo” na pretekle slabe izkušnje. Kako se rešiti ljubosumja?

kako se rešiti ljubosumja

Slika 1: Ljubosumje je negativno čustvo, ki v partnerstvo prinaša in v njem razkriva čustveno bolečino posameznika. Kako se rešiti ljubosumja in kako si pri ljubosumju pomagati, razkrivam na VlastaKuster.

Ljubosumja se da rešiti in za to obstaja preprosta rešitev, s katero prekinemo začaran krog ljubosumja – imenuje se EFT metoda.

Spoznajte EFT metodo, ki:

  • odpravlja čustveno bolečino iz preteklosti
  • odpravlja negativna čustva, kot je ljubosumje
  • prinaša notranji mir
  • pomaga izgraditi boljšo samozavest
  • pomaga, da vaši odnosi postanejo bolj kvalitetni.

V prispevku pišem o…

1. Kaj je ljubosumje?

Ljubosumje je razdiralno čustvo, ki nastane kot odgovor na lastno negotovost, ko človek vstopa v odnos z drugimi osebami. Lahko se pojavi povsod, kjer gre za odnose med ljudmi:

  • v partnerstvu
  • prijateljstvu
  • med sorojenci
  • sosedi
  • sodelavci,…

Ljubosumje škoduje človeku, saj razdira njegov odnos z drugimi ljudmi. Sestavljeno je iz več drugih čustev kot so strah, dvom, zavist, sumničavost in jeza.

ljubosumje

Slika 2: Ženska se je z ljubosumjem odzvala na svojega partnerja, ker v njej prebiva strah, da bi ga izgubila in da ni dovolj dobra zanj.
Slika je iz knjige Tapkanje odpravi negativne misli in občutke.

Ljubosumje ponavadi doživljamo takrat, ko ocenjujemo, da bi lahko izgubili pomembno osebo zaradi privlačnosti druge osebe. Intenzivnost doživljanja ljubosumja je odvisna od stopnje samospoštovanja in gotovosti vase.

2. Zakaj nastane ljubosumje?

Ljubosumje se razvije v otroštvu in se pojavi takrat, ko je otrok s strani staršev deležen premalo pozornosti, ponavadi zaradi rojstva sorojenca ali pa je kot otrok spremljal težave v odnosu, ki sta ga imela starša med seboj.

Želite ponovno zaživeti normalno življenje?

Kliknite spodnji gumb in se prijavite na pogovor.

3. Ljubosumje je začaran krog

Vse več ljubosumja pripelje do vse večjega nezaupanja in pritiska na ljubljene ljudi. Čez določen čas drugi niso pripravljeni zdržati tovrstnih agresivnih zahtev po stalnem dokazovanju in preprosto zapustijo ljubosumneža. Zanj pa je to le znamenje, ki potrjuje upravičenost v sumničavost in ta v nadaljnjih odnosih postane še močnejša.

Vsaka zavrnitev pa v ljubosumni osebi še močneje ojača občutke, da ni dovolj dober, da ga nihče nima rad.

Strah pred tem, da ga bo zapustila ljubljena oseba, postaja vedno močnejši. Zaradi tega začne sumiti v druge in zahteva vedno več dokazov, da ga druga oseba ljubi. Potrebuje vedno več dokazov in vedno bolj dvomi…

4. Ljubosumje premagamo z EFT metodo

Ljubosumje torej temelji na neprijetnih občutkih, ki jih je oseba doživela v otroštvu. EFT metoda pa deluje ravno na tem nivoju. Naučite se je in s tapkanjem zmanjšajte jakost ljubosumja. Kako? Pokažem vam v spodnjem videu.

Video: Klepet ob kavi: Kako odtapkate ljubosumje

Če se sprašujete, kako se trajno rešiti ljubosumja, vam lahko z EFT metodo pomagam na individualnem terapevtskem procesu – na EFT terapiji.  

Na EFT terapiji vam pomagam “izbrisati” vse boleče občutke iz sedanjosti in iz otroštva. Na tak način vam pomagam, da postanete bolj samozavestna oseba, s tem pa prekinemo začaran krog ljubosumja.

Če torej želite ljubosumje trajno odstraniti iz svojega življenja in zaradi močnih čustvenih izpadov ne želite več trpeti, vas vabim na uvodni razgovor. EFT terapija vam bo pomagala, da boste postali bolj samozavestni, globoko v sebi pa boste dobili potrditev, da ste vredni ljubezni. In s tem bo ljubosumje za vedno izginilo.

Mag. Asja Dominko (Vlasta Kuster) je vodilna EFT terapevtka za trajno odpravo depresije, anksioznosti in paničnih napadov.

Prispevek: Ljubosumje – spoznajte ljubosumje in se ga rešite za vedno