Trajno se rešite depresije, anksioznosti in paničnih napadov

Sram - 3 stvari, ki jih je dobro vedeti kadar vas je sram

piše: Vlasta Kuster

Občutek sramu je neprijetno čustvo, ki naskrivaj spremlja mnogo moških. Na zunaj ga redko pokažejo, raje se umaknejo ali naredijo nekaj takega, kar zgleda kot arogantno, nesramno…. v resnici pa je zadaj skrit sram in občutki neustreznosti. K sreči pa lahko z moderno EFT terapijo vse to hitro odpravimo.

1. Zakaj nastane

Sram je negativno čustvo, ki ga pogosto čutijo moški. In ker jih je sram, o tem težko govorijo. Pri moških se pojavlja pogosteje kot žalost ali jeza. Gre za občutke manjvredosti, neustreznosti, da niso dobolj dobri… Vsi ti občutki imajo svojo podlago v izkušnjah, ki smo jih doživeli kot otroci. Kadar je bil fantek velikokrat kritiziran, obsojan, kadar je bil velikokrat kregan, da nekaj ni naredil prav, takrat se razvijejo močni občutki sramu, ki se v odrasli dobi pojavijo vedno, kadar je situacija napeta in neugodna.

2. Kako drugi ljudje gledajo na vas

Predstavljajte si, da vzamete v roko skupinsko fotografijo, kaj boste najprej naredili. Najprej boste poiskali sebe na tej fotografiji in nato boste pomislili, da morda ne zgledate najbolje. In morda boste pomislili tudi, le kaj si ljudje mislijo o vas, ker ne zgledate najbolje. Dejstvo pa je, da podobno naredijo tudi vsi ostali ljudje. Vsak na sliki gleda sebe in se obremenjuje sam s sabo. Ta informacija je za vas lahko dobrodošla, saj se lahko pomirite – tudi drugi ljudje so obremenjeni vsak sam s sabo, nihče pravzaprav ne gleda vas. Podobno tudi ko greste po ulici in se sprašujete, kaj si ljudje mislijo o vas, v resnici pa ima vsak svoje probleme in nihče pravzaprav ne razmišlja o vas, ampak o sebi.

3. Sram lahko premagate

Premagate ga s pomočjo vodene EFT terapije. Potrebno je namreč predelati otroške občutke sramu, neustreznosti in manjvrednosti. Pri tem pa vam bo pomagal EFT terapevt. Vse skupaj pa ne bo trajalo mesece in leta, ampak lahko naredimo v nekaj tednih. Škoda, da bi šli čez svoje življenje polni sramu, ko lahko postanete ponosni nase, polni zaupanja vase in poguma.

EFT terapija je najhitrejši način, da se za vedno rešite občutkov sramu in da zaživite zadovoljno in polno življenje

Želite ostati povezani z mano?

Vsak teden vam bom poslala kakšno prijazno sporočilo o tem, kako lahko zaživite sproščeno in mirno 💜 🌸 🍀