Back to Top

TRAJNO VAS REŠIM:


- tesnobe

- anksioznosti

- paničnih napadov

- in depresije


Naročite se na BREZPLAČEN uvodni razgovor
Pokličite me na tel 051 825 730 ali mi pišite na info@vlastakuster.si


mag. Vlasta Kuster, specialistka EFT, priznana strokovnjakinja

za odpravo psihičnih in čustvenih težav

 

EFT terapija - kaj je, kako poteka in kako se razlikuje od tapkanja

piše Vlasta Kuster

EFT terapija vključuje elemente psihoterapije in mnogih drugih terapevtskih pristopov

EFT terapija vključuje pogovor, skoraj vedno tudi glasbo, in tapkanje. Tapkanje se je skozi mnogo let dela s strankami spremenilo v terapevtski proces z zelo visoko učinkovitostjo in ponovljivostjo.

Ta proces, ki sem ga vsakodnevno izvajala s svojimi strankami, sem poimenovala EFT terapija.

S tem sem želela poudariti razliko med tapkanjem, ki se ga lahko naučite v nekaj minutah, in med vodenim procesom, kjer lahko pod strokovnim vodenjem dosežete preobrazbo, ki poseže globoko v vaše podzavestne vzorce...

...in trajno odpravi negativne občutke, ki jih nosite morda že desetletja.

Prav tako EFT terapija (podrobnejši opis terapije za odrasle in najstnike najdete na strani Individualna terapija) prinaša hitre in zelo konkretne rezultate, ki jih opazite v vsakodnevnem življenju.

Tapkanje na osnovni ravni je za večino ljudi le orodje, s katerim si pomagajo, da se trenutno počutijo malo bolje, nimajo pa izkušenj ali znanja, da bi dosegali trajne spremembe.

EFT terapija poteka praviloma mnogo hitreje in globlje kot običajna psihoterapija. Medtem, ko psihoterapija lahko traja leta, lahko EFT terapija traja nekaj mesecev ali tednov. 

"Brez najmanjšega problema sem se vrnila v službo"

(objavljeno 23.6.2020)

Dober dan, 

iz srca sem hvaležna za vso pomoč, ki ste mi jo nudili. Konec februarja mi je razpoloženje začelo nihati in v začetku marca  je tesnoba preplavila moje telo. Občutek strahu, potenje in zbujanje ponoči mi je jemalo energijo. Ko smo zaradi korona virusa ostali doma, se je stanje še stopnjevalo. Moja hči je pred leti zaradi težav z anksioznostjo hodila na EFT terapijo ( g. Vlasta Kuster) in terapija ji je pomagala. Oprijela sem se rešilne bilke in napisala e-mail gospe Kuster.  Z EFT terapijo sva takoj začeli po Skypu.  Že ob prvem razgovoru sem začutila toplino, ki jo izžareva ga. Kuster in vame se je naselila vera, da bo mogoče končno le kaj bolje.

Nekaj tednov je bilo stanje v dneh po terapiji boljše, v kasnejših dneh pa se je tesnoba vračala. Ko bi se morala vrniti v službo, je panika zajela vse moje telo. Nekajkrat sem se že odpeljala v službo, vendar sem se na pol poti obrnila in vsa panična prišla domov, telo mi je vibriralo, misli so se mi stalno vrtele v glavi, pot mi je curkoma tekel.

S prijazno pomočjo g. Kuster sva vztrajali in počasi se je tesnoba manjšala, neko jutro pa sem se zbudila brez nje. Kar nekaj dni je trajalo, da sem ugotovila, da je najhujše za mano. Brez najmanjšega problema sem se vrnila v službo. Še vedno tapkam, kadar začutim tesnobo, jezo ali težavo, in to mi pomaga. Hvaležna sem za vsak trenutek ljubeznivosti, topline in seveda profesionalnosti, ki jo daje ga. Vlasta Kuster. Življene se mi je obrnilo na bolje.

Manca

Je v svojem bistvu pravzaprav iskanje skrite čustvene bolečine in njeno sproščanje. Predstavlja pokrovček za paro, kjer previdno, počasi spuščamo bolečino iz telesa.


Ko sem recimo prvič videla ljudi, ki so prišli do mene na terapijo, je bil njihov obraz videti utrujen od življenja, po nekaj tednih ali mesecih pa so začeli izžarevati bolj pozitivno energijo. Pogosto se je zgodilo, da je obraz kakšne ženske po nekaj tednih čiščenja čustvene bolečine kar zažarel. Postal je lep.

Vključuje znanje o tem, kako deluje naš um, kako poseči v podzavestne vzorce in kako spreminjati življenje. Vključuje elemente psihoterapije in mnogih drugih terapevtskih pristopov.

Je nadzorovan proces, v katerem je najprej potrebno natančno razumevanje čustvenih težav. Sledi izdelava strategije, kako te težave odpravimo, in v zadnji fazi odpravljanje teh težav s tapkanjem.

Nato sledi testiranje in preverjanje učinkovitosti terapije. Preverjanje se najprej dogaja v terapevtskem okolju, kasneje pa tudi v resničnem življenju.

S pomočjo EFT terapije se lahko za vedno rešite tudi anksioznosti in paničnih napadov

Tradicionalni pristopi zdravljenja anksioznosti in paničnih napadov so dolgotrajni in velikokrat neuspešni, saj gre za dolgotrajno jemanje zdravil (antidepresivov in pomirjeval) in za psihoterapijo.

EFT terapija ima pri anksioznosti in paničnih napadih, kot sem spoznala v več kot 10-letnih izkušnjah, presenetljivo dobre rezultate in z njo skrajšate čas zdravljenja iz let in mesecev na tedne ali dneve.

Izkušen EFT terapevt vam pomaga, da se anksioznosti znebite v treh mesecih - namesto v nekaj letih. Na lastni koži doživite, kaj pomeni, da človek dobi nazaj svojo čustveno svobodo.

Panični napadi za vedno izginejo, simptomi anksioznosti izzvenijo.

Morda vas zanima tudi

 

 


Potrebujete pomoč? Potem izpolnite spodnji obrazec !


Odgovorila vam bom v najkrajšem možnem času.

Ime*

E-pošta*

Telefon*

Kako vam lahko pomagam

Prosim, preden kliknete na gornji gumb, obkljukajte za uspešno pošiljanje tudi okenček spodaj, kjer piše 'Nisem robot.'