Znebite se anksioznosti, tesnobe in izgorelosti - za vedno

Bolestno ljubosumje – 3 razlogi, zakaj ga je potrebno odpraviti

Veliko ljudi trpi za bolestnim ljubosumjem in med njimi je več moških kot žensk. Bolestno ljubosumje zelo slabo vpliva na partnerski odnos in je nujno potrebno nekaj narediti zato, da se ga rešite.

bolestno ljubosumje

Slika 1: Bolestno ljubosumje in ljubosumje nasploh uničuje naše medsebojne odnose. O ljubosumju, vzrokih za ljubosumje in načinu, kako ga odpraviti, pišem na na VlastaKuster ljubosumje.

EFT terapija vam je tukaj lahko v neprecenljivo pomoč, saj bo odpravila vzroke vašega ljubosumja. Vzroki ljubosumja pa so vedno neprijetni dogodki iz preteklosti, ko se nismo čutili dovolj ljubljeni, dovolj dobri, ko nismo dobili dovolj pozornosti. In čeprav smo ljubosumni na svojega partnerja, so vzroki za naše ljubosumje povezani z našim otroštvom.

Ko odpravite bolestno ljubosumje:

  • odpravite lastno čustveno bolečino in pretekle rane
  • boste napredovali v zaupanju do sebe in ljubljene osebe
  • boste postali razbremenjeni in sproščeni
  • boste pripravljeni na zdrav partnerski odnos
  • boste uživali s svojo ljubljeno osebo.

V prispevku govorim o…

1. Bolestno ljubosumje uničuje partnersko razmerje

Bolestno ljubosumje lahko povsem uniči partnersko razmerje, saj partner, ki mora prenašati ljubosumnega partnerja, na dolgi rok težko zdrži vse te pritiske.

Težko je kar naprej poslušati neresnične obtožbe, preverjanja in biti priča čustvenim izbruhom, ki pogosto mejijo že na agresivnost. Zato je nujno potrebno ustaviti ves ta uničujoči plaz bolestnega ljubosumja čim prej in na tak način ohraniti razmerje.

2. Razjeda oba partnerja

Oseba, ki trpi za ljubosumjem, se dejansko zelo boji, da bo izgubila osebo, ki jo ima rada.

ljubosumje

Slika 2: Ljubosumno žensko na zgornji je strah, da bo izgubila partnerja, saj misli, da zanj ni dovolj dobra. Sliko najdete v knjigi Tapkanje odpravi negativne misli in občutke.

Morda celo svoja dejanja opravičuje z besedami, da to dela zaradi ljubezni. Resnica pa je taka, da so vsa dejanja, ki jih naredi ljubosumna oseba dejansko dejanja zaradi globokega strahu in ne ljubezni. In na koncu se pogosto zgodi, da tak močan strah ruši vse pred seboj in dejansko povzroči, da se zgodi najbolj črn scenarij.

3. Ljubosumje povzroča agresivnost in zaradi te lahko izgubite naklonjenost partnerja

Če ste ljubosumni, potem izvajate na svojega partnerja nepotrebno psihično nasilje, zaradi katerega se vam vaš partner lahko čustveno zapre. Bolj kot boste pritiskali nanj, manj ljubezni bo med vama, več strahu bo med vama in vse to je zelo slaba napoved za vajino prihodnost.

EFT terapija vam lahko pomaga odpraviti vaše bolestno ljubosumje in za to ne boste potrebovali dolgih let. EFT terapija je proces, ki traja 3 mesece, prične pa se z uvodnim razgovorom, ki je namenjen načrtovanju poteka in končnih ciljev.

Skupaj z vami in s pomočjo EFT tehnike bomo poiskali tiste ključne vzroke, težke dogodke, ki so vas v vaši preteklosti – v veliki meri že v otroštvu – tako zaznamovali, da na dogajanje v vaši ljubezenski zvezi odreagirate z bolestnim ljubosumjem, nezaupanjem, strahom, posesivnostjo,… S tapkanjem bova začela odstirati vse tisto, kar je v vas negativnega, v sebi pa boste vedno bolj čutili čustveno osvoboditev, notranji mir, zaupanje in pravo ljubezen.

Sebi, svoji dragi osebi ali prihodnjemu razmerju omogočite zdrave temelje, na katerih se bo razvijal čudovit odnos poln spoštovanja in zaupanja.

Mag. Asja Dominko (Vlasta Kuster) je vodilna EFT terapevtka za trajno odpravo depresije, anksioznosti in paničnih napadov.

Prispevek: Bolestno ljubosumje – 3 razlogi, zakaj ga je potrebno odpraviti