EFT priročnik je leta 2019 zrasel v knjigo

piše: Vlasta Kuster

Kako se je vse skupaj začelo?

Še danes živeči psiholog dr. Rober Callahan je že leto in pol neuspešno zdravil svojo pacientko Mary, ki je imela močno fobijo pred vodo.

Začel je razmišljati izven okvirjev konvencionalnih pristopov. Bral je zapletenem sistemu meridijanov in odločil se je, da bo poskusil nekaj tega prenesti v svojo prakso.

Pacientka Mary je tožila za bolečinami v želodcu, dr. Callahan pa je bral, da se meridijan želodca konča pod očesom. Ker ni bil vešč uporabe igel, kot se uporabljajo v akupunkturi, je začel nežno tapkati Mary pod očesom.

Na njegovo presenečenje je Mary izjavila, da se ne boji več vode in je skočila k bazenu in se poškropila z vodo. Dr. Callahan je svoje odkritje skrbno hranil in ga drago prodajal samo izbranim ljudem.

Gary Craig napiše EFT priročnik in ga ponudi ljudem

Gary Craig je bil inženir, ki ga je zanimala psihologija. Iskal je nekaj, kar bi resnično delovalo. Slišal je, da zna dr. Callahan pomagati ljudem pri fobijah, strahovih, žalostih in tudi pri vseh ostalih negativnih čustvih.

Od dr. Callahana je za velik denar odkupil informacijo in se odločil, da poenostavi postopke tapkanja, napiše EFT priročnik in ga brezplačno ponudi vsem ljudem. Mnogo let je bil prvotni priročnik na razpolago ljudem, da si ga brezplačno prenesejo iz spleta.

Prvotni EFT priročnik postane zastarel

Leta 2010 se je Gary Craig upokojil, umaknil je prvotni priročnik iz spleta, saj se je vmes EFT toliko razvila, da je prvotni priročnik postal zastarel.

Enako je pričakoval tudi od EFT priročnikov, ki so bili prevedeni v različne jezike.

Napisal je nov priročnik, ki pa ga je možno kupiti recimo na Amazon.com.

Postopek tapkanja je postal še bolj preprost, nekateri koncepti iz osnovnega priročnika so se izkazali za zastarele. Razvoj EFT je šel v tej smeri, da se zmanjša število točk, ki so potrebne za tapkanje, vendar pa se več pozornosti posveti temu, kako je sestavljen miselni in čustveni sistem človeka. Na tak način se poveča učinkovitost EFT.

Gary Craig posodobi priročnik

Gary Craig se je leta 2012 ponovno aktiviral in s svojo hčerko Tino Craig uči EFT. EFT se je zelo razširila po svetu in tega toka praktično ni mogoče ustaviti.

Tisto, kar pa najbolj skrbi Gary Craiga danes, pa je to, da se je skupaj z veliko razširjenostjo EFT začela izgubljati kvaliteta EFT.

Ljudje so začeli na široko uporabljati EFT, pri tem pa se je sporočilo EFT “razvodenelo”. Gary Craig z veliko skrbjo želi ljudem posredovati tisti pravi EFT, ki spreminja življenja ljudi na bolje, ki za vedno odpravi njihove težave.

Izzide 1. knjiga v seriji 4 knjig o EFT

Kadar ljudje občutijo anksioznost, običajno začnejo razmišljati o tem, kaj bi se lahko zgodilo v prihodnosti. Ob takih trenutkih se ustavite, zadihajte in se osredotočite na to, kar se dogaja v sedanjem trenutku. Četudi se dogaja nekaj slabega, boste lažje rešili situacijo, če boste osredotočeni na sedanji trenutek.

Novi EFT priročnik se z 31.8.2019 ukinja. Namesto priročnika izzide obsežna knjiga na 195 straneh z naslovom EFT Vodnik 1 – Tapkanje odpravi negativne misli in občutke

Vlasta Kuster

V košarici ni izdelkov.