Znebite se anksioznosti, tesnobe in izgorelosti - za vedno

3 načini, kako izboljšati samopodobo

Ljudje lahko dosežemo samo toliko in točno toliko, kot nam dovoli naša samopodoba. Je kot naš notranji termostat, ki določa nivo našega uspeha na vseh življenjskih področjih: partnerstvo, finance, poslovni uspeh,… Kako torej izboljšati samopodobo? K sreči obstaja način, da svojo samopodobo izboljšamo s pomočjo intenzivne EFT terapije. Ko izboljšamo svojo samopodobo, pa se izboljša tudi naša samozavest.

kako izboljšati samopodobo

Slika 1: Izboljšanje samopodobe prispeva k občutnemu povečanju samozavesti.
O samozavesti pišem na VlastaKuster.

V nadaljevanju predstavljam 3 korake…

1. Začnite pri sebi

Vedno, ko čutite, da imate težave s svojo samopodobo in si želite, da bi se spremenili drugi okoli vas, se spomnite, da je najbolje začeti pri sebi. Recite si: “Jaz sem problem in jaz sem rešitev.” Delati morate na sebi, na svojih občutkih, na svojih miselnih vzorcih. Vi ste tisti, ki se morate spremeniti, če želite izboljšati svojo samopodobo.

2. Vedeti morate, kako se oblikuje samopodoba

Samopodoba se oblikuje zgodaj v otroštvu in gre za to, kar si globoko v sebi mislimo o sebi in kako se globoko v sebi počutimo glede sebe.

Kadar je samopodoba zdrava, si zaupamo, se ne primerjamo z drugimi, se ne bojimo neuspehov in vemo, da nas imajo ljudje radi, da smo dovolj dobri in vredni za vse lepe in dobre stvari v življenju.

Kadar pa imamo slabo samopodobo, se počutimo, da nismo dovolj dobri, da nas nihče nima rad, da so drugi boljši od nas,… Gre za občutke – skrite speče občutke iz ranjenega otroštva, ki se prebudijo v različnih življenjskih situacijah.

Če pogledamo logično, vse to nima nobene realne osnove, vendar so žal vsi ti občutki močnejši od naše logike.

občutki

Slika 1: Ženska na zgornji sliki se ne počuti ljubljeno. Partner ji je povedal, da bo vikend raje preživel v družbi svojih prijateljev, kar pa je v njej prebudilo občutke iz ranjenega otroštva, da je nihče nima rad. Slika je iz knjige Tapkanje odpravi negativne misli in občutke.

3. Samopodobo izboljšate tako, da spremenite misli in čustva, ki
jih imate o sebi

Samopodobo izboljšate tako, da zmanjšate jakost svojih negativnih občutkov. To pa je edino možno s pomočjo EFT terapije.

Kako izboljšati samopodobo s pomočjo EFT terapije? Tako, da najdemo tiste globoke občutke v vas, ki vas ustavljajo, da bi bili srečni, zadovoljni in mirni. S pomočjo tapkanja iz vaše podzavesti izbrišemo slabe občutke in šele nato boste začutili, da ste dovolj dobri, da vas ni strah in da lahko iskreno ljubite. Potrebno je iti globoko v vaše otroške spomine, ko ste kot majhen otrok srkali vase vse, kar se je dogajalo v vaši okolici.

Če so bili ljudje okoli vas do vas prijazni, ste se naučili svoje resnice o sebi in o svetu, da je vse dobro. Kadar pa so vas kritizirali in se niste počutili varne, pa ste se naučili, da niste dovolj dobri in da svet okoli vas ni dober. In na EFT terapiji posežemo globoko v te vaše spomine in otroške občutke ter jih spreminjamo.

EFT terapija

Slika 3: EFT terapija poseže v negativne otroške občutke in jih izbriše. V nas se posledično naselijo pozitivni občutki, ki nas podpirajo. EFT terapijo natančneje predstavljam na www.vlastakuster.si.

Torej, kaj še čakate? Prijavite se na EFT terapijo, tudi če ne verjamete vanjo, tudi če še nimate izkušnje z njo, tudi če se vam zdi, da je nemogoče, da bi vam pomagala. Veste, EFT terapija pogosto deluje, ko ne deluje nič drugega.

Mag. Asja Dominko (Vlasta Kuster) je vodilna EFT terapevtka za trajno odpravo depresije, anksioznosti in paničnih napadov.

Prispevek: 3 načini, kako izboljšati samopodobo