Znebite se anksioznosti, tesnobe in izgorelosti - za vedno

3 nasveti, kako obvladati jezo

Kako obvladati jezo? Jeza je čustvo, ki lahko naredi veliko škode, kadar je pretirana in je ne moremo kontrolirati. S pomočjo EFT terapije vas naučim, kako hitro obvladati svojo jezo in kako za vedno odstraniti nekontrolirane izbruhe jeze.

V prispevku preberite…

1. Prevzemite odgovornost za svojo jezo

Najprej se usedite in razmislite, ob katerih situacijah se v vas sproži močna jeza, ki je ne morete obvladati. Bodite pozorni, kateri ljudje sprožijo v vas te težke občutke. In prosim: prevzemite odgovornost za svoje občutke. Kljub temu, da vam jezo sprožijo drugi ljudje, ste vi sami odgovorni za vašo jezo. Prvi korak k temu, da obvladate jezo je ta, da prevzamete odgovornost za svoje občutke. Odgovornost je ključ do rešitve.

2. Razumite, zakaj nastane jeza

Jeza je pogosto le znamenje, da se v nas skriva neka čustvena bolečina. V slovenski kulturi smo bili na poseben način sprogramirani – tako deklice, kot dečki – katera čustva so dovoljena in katera prepovedana.

Deklicam je bilo večinoma dovoljeno biti žalostne, lahko so jokale in takrat so dobile tolažbo. Ni pa jim bilo dovoljeno, da bi bile jezne. Pri dečkih je bilo pogosto obratno – lahko so bili jezni, ni pa jim bilo dovoljeno biti žalostni. In tako se je veliko slovenskih moških naučilo svoje boleče občutke izraziti skozi jezo in ne, kako obvladati jezo.

Ko odpravimo čustveno bolečino, jeze ni več težko obvladovati – še več – ko odpravimo čustveno bolečino, odpravimo razlog, zaradi katerega pride do izbruha jeze. Ko odpravimo čustveno bolečino, pa se spremeni naša samopodoba in se izboljša naša samozavest.

3. Kako obvladati jezo za vedno? EFT terapija bo za vedno odpravila vašo jezo

V procesu EFT terapije bomo odkrili, kaj je pravi vzrok za vašo jezo. Morda bomo morali poiskati boleče občutke iz vašega otroštva in jih predelati na tak način, da vam na podzavestnem nivoju ne bodo več škodili. Ne bojte se tega procesa, saj vam lahko zelo koristi in veliko moških, kot tudi žensk, je bilo že zelo zadovoljnih z rezultati, ki smo jih dosegli.

EFT terapija

Slika 1: EFT terapija je zelo učinkovit terapevtski proces, ki odpravlja vzroke za nastanek jeze, kot tudi vzroke za nastanek drugih negativnih čustev. O njej podrobneje pišem na www.vlastakuster.si.

Vabim vas, da poskusite z EFT terapijo, saj lahko veliko pridobite, nič pa ne morete izgubiti. Čeprav izgleda nenavadna, pa daje točno take rezultate, ki si jih želite.

Mag. Asja Dominko (Vlasta Kuster) je vodilna EFT terapevtka za trajno odpravo depresije, anksioznosti in paničnih napadov.

Prispevek: 3 nasveti, kako obvladati jezo