Znebite se anksioznosti, tesnobe in izgorelosti - za vedno

Depresija – 4 nasveti, kako se rešiti depresije

Kako se rešiti depresije je vprašanje, ki si ga postavljajo ljudje, ki trpijo zaradi depresije, saj depresija prizadene prav vsako področje življenja. Ljudje, ki trpijo za depresijo so brezvoljni, utrujeni, izgubijo motivacijo za vse, kar jih je prej v življenju veselilo. Preplavljajo jih občutki nemoči in brezizhodnosti.

kako se rešiti depresije

Slika 1: Moški se sprašuje, kako naj se reši depresije. Najkrajša in najboljša pot zanj in za vsakogar, ki se je želi rešiti, je EFT terapija. Predstavim jo na VlastaKuster.si.

Prevladujoče čustvo pri depresiji je žalost, ki se pri ženskah pretežno kaže kot jok, pri moških pa se to čustvo zamaskira z občutkom jeze, lahko celo agresije. Kot družba smo bili vedno navajeni, da fantje pač ne jokajo. In tako moški velikokrat svojo žalost izrazijo s pomočjo jeze.

V nadaljevanju vam bom predstavila rešitev, ki:

  • odstrani pravi vzrok depresije in
  • telo povrne v stanje dobrega počutja in zdravja.

Predstavila bom 4 nasvete…

1. Nasvet, kako se rešiti depresije: obiščite svojega zdravnika

Ko se ljudje sprašujejo, kako se rešiti depresije, se običajno pojavita dva najpogostejša pristopa. Pri svojem zdravniku ljudje dobijo antidepresive, to so zdravila, ki izboljšujejo koncentracijo nevrotransmitorjev v možganih in tako prispevajo k izboljšanju simptomov depresije. Antidepresive jemlje veliko število ljudi in mnogim ljudem to zares pomaga. Nekaterim ljudem jemanje antidepresivov ne ustreza, saj lahko povzroči neprijetne stranske učinke. Težava pri jemanju antidepresivov je tudi v tem, da antidepresivi nič zares ne ozdravijo. Pomagajo samo izboljšati simptome, ne razrešijo pa pravega vzroka težav.

2. Nasvet, kako se rešiti depresije: obiščite psihoterapevta

In to je tudi razlog, da se ljudje poleg jemanja antidepresivov odločijo za obiskovanje psihoterapije. To je pogovorna terapija, kjer terapevt pomaga osebi razumeti, zakaj je depresija nastala. Psihoterapija traja običajno več let in osebi pomaga predelati osebno zgodovino. Težava pri psihoterapiji je ta, da kljub dolgotrajnemu obiskovanju in predanemu terapevtu predeluje zadeve bolj na intelektualnem nivoju, ne dotakne pa se zares čustvenih globin osebe. In tako ljudje po večletni psihoterapiji sicer bolj razumejo sami sebe, vendar se večino še vedno ne počutijo dobro. To pomeni, da so v njih še vedno prisotno močni negativni občutki

V tem prispevku pa bi vam želela predstavit nov pristop, ki poseže globo v čustven svet osebe in razreši negativne občutke do te mere, da se oseba ponovno počuti dobro.

3. Nasvet, kako se rešiti depresije: zavedajte se pravega vzroka depresije

Znanost je odkrila, da gre pri depresiji za pomanjkanje nevrotransmitorjev v možganih (serotonin, noradrenalin, dopamin). Ni pa pojasnjeno, zakaj pride do zmanjšanja koncentracije teh pomembnih molekul. Gary Craig, ustanovitelj EFT je predpostavil, da depresija nastane pravzaprav zaradi nakopičenih čustev v našem telesu. Stres, ki ga doživljamo dan na dan, se nalaga v našem telesu v obliki negativnih občutkov. Zaradi stresnih dogodkov doživljamo žalost, jezo, strah. In to čuti prav vsaka celica našega telesa.

Tako ljudje pridemo v svojem življenju do neke točke, ko smo preprosto doživeli preveč stresa in je nastalo preveč negativnih občutkov v našem telesu. In vsi ti občutki so se nabrali v veliko neobvladljivo gmoto, ki se ji reče depresija.

In naše telo nam želi povedati, da ne more več, da potrebuje pomoč, da je vsega preveč…

4. Nasvet, kako se rešiti depresije: obiščite EFT terapijo

EFT terapija je nov pristop, ki vsebuje aktivno in sistematično delo z negativnimi občutki. Sam proces je podoben psihoterapiji, le da poleg pogovora uporabljamo še tapkanje na akupunkturne točke.  

EFT  terapija temelji pa na tem, da negativna čustva povzročajo motnjo v energijskem sistemu  telesa. S tapkanjem na končne točke meridianov dosežemo, da odstranimo to “motnjo” , telo razbremenimo psihičnega stresa, posledično pa telo spet začne normalno funkcionirati. Spet dobimo motivacijo in voljo do življenja. Povrne se miren spanec. Telo je spet mirno, apetit postane normalen, koncentracija se izboljša.

fizično in psihično zdravje

Slika 2: Na zgornji sliki je prikazana ženska, ki uživa v dobrem fizičnem in psihičnem zdravju, saj je s pomočjo EFT terapije iz svojega telesa očistila ves nakopičen stres, ki je glavni vzrok za nastanek depresije. Več o depresiji vam je na voljo na VlastaKuster.

S pomočjo EFT terapije, se lahko depresije za vedno rešite v treh mesecih. EFT terapija odpravlja pravi vzrok vaše depresije. Pred začetkom terapije vam je na voljo brezplačni razgovor, na katerem se pogovorimo o vašem stanju in oblikujemo strategijo, ki se jo bomo držali pri doseganju cilja, ki je, da depresijo za vedno odpravimo. Pomagala vam bom odstraniti prav vsako neprijetno doživetje, ki je povzročilo nastanek depresije. In ko “očistite ” vaše telo nakopičenih negativnih čustev, depresija preprosto izgine.

Mag. Asja Dominko (Vlasta Kuster) je vodilna EFT terapevtka za trajno odpravo depresije, anksioznosti in paničnih napadov.

Prispevek: Depresija – 4 nasveti, kako se rešiti depresije