EFT TEHNIKA - ali res deluje?

piše: Vlasta Kuster

EFT tehnika je tako drugačna od vsega, kar smo navajeni v naši zahodni kulturi, da je povsem razumljivo, da dvomite in ne verjamete vsemu, da ste skeptični in previdni. In prav je tako. Vedno, ko se je v zgodovini pojavilo nekaj novega, kar je bilo močno drugačno od vsega obstoječega, je naletelo na odpor. Naj vas ne zavedeta preprostost in drugačnost EFT tehnike, da ne bi raziskali njegovega potenciala za tako osupljive dosežke.

Samo spomnimo se, kako težko je bilo sprejeti dejstvo, da je zemlja okrogla.Nekateri so za to svoje prepričanje, ki je danes vsem razumljivo, plačali s svojim življenjem.

Spomnimo se, kako so se posmehovali bratoma Wright, ko sta verjela, da človek lahko leti. Njun oče je bil škof ortodoksne protestantske cerkve in jima je zagrozil, da bosta šla v pekel, če bosta sledila svojim sanjam o letenju. Na srečo pa ni imel dovolj vpliva na ta dva fanta, preprosta kolesarska mehanika. Lahko bi se zgodilo, da še danes ne bi nihče verjel, da si človek lahko deli nebo s pticami.

Danes nihče ne oporeka dejstvu, da je zemlja okrogla, in letenje je postalo sestavni del našega življenja. Prav tako je bilo v preteklosti nesprejemljivo, da bi ženske imele volilno pravico ali da bi človek letel v vesolje, pa poglejmo, kako so se stvari spremenile.

Da bi tako preprosta stvar, kot je tapkanje po obrazu in zgornjem delu telesa, bilo učinkovitejše od vsega, kar poznamo in smo že preskusili?

Da bi en sam postopek tapkanja pomagal za toliko različnih stvari? Navajeni smo, da imamo za vsako bolezen svojo tableto ali vsaj mazilo.

Da bi en sam postopek tapkanja pomagal za toliko različnih stvari? Navajeni smo, da imamo za vsako bolezen svojo tableto ali vsaj mazilo.

Prepričani smo, da bomo tem hitreje ozdraveli, čim več zdravil nam bo predpisal zdravnik.

V nasprotju s tem pa vam zdaj ponujam EFT tehniko nekakšno tapkanje s prsti po telesu, ki naj bi pomagalo pri širokem krogu težav.

Že res, da težave temeljijo na določenem negativnem čustvu, vendar se kljub temu vse to zdi neverjetno! Je res mogoče, da EFT išče in odpravlja vzroke težav in ne zgolj posledic, kot to počnejo tradicionalna zdravila?

EFT tehnika se prav tako razlikuje od mnogih spoznanj, uveljavljenih v psihologiji in medicini. Kako je mogoče, da je lahko nekaj na videz tako smešnega, nenavadnega in preprostega tako učinkovito?

EFT tehnika je tako preprosta, da ne potrebuje obsežnega in poglobljenega znanja psihologije in dolgotrajnih psihoterapevtskih obravnav, da bi ljudem lahko pomagala.

Ta trditev je vsekakor drzna, vendar o učinkovitosti EFT tehnike priča stotine zadovoljnih ljudi, ki jim nihče ni znal pomagati, dokler se niso srečali z EFT. Tudi moja lastna izkušnja in izkušnje velikega števila ljudi, ki sem jim pomagala z EFT, pričajo o tem. Ljudje, ki jim je EFT tehnika pomagala pri njihovih čustvenih težavah in travmah, odhajajo osvobojeni in se večinoma ne vračajo več z istim problemom. Poglejte ljudi v svoji bližini, ljudi, ki jih pestijo različne bolezni.

Mnogo teh bolezni je le odraz njihovih duševnih težav. Telo se na duševno stisko pogosto odzove z bolezenskimi znaki.

To spoznanje nikakor ni novo, nova je le možnost, da učinkovito in trajno odpravimo vzroke bolezni in tako v teh hitrih in napornih časih živimo lažje in lepše. Če nič, kar ste doslej preizkusili, ni delovalo, vi pa bi se radi rešili čustvenih težav, ki vam grenijo življenje in omejujejo pri uresničevanju vaših želja, poskusite EFT.

EFT tehnika deluje v vsaki situaciji, ko se vas polotijo negativni občutki.

Poskusite.

V košarici ni izdelkov.