Znebite se anksioznosti, tesnobe in izgorelosti - za vedno

Kako preboleti ljubezen – 3 sveži nasveti

Kako preboleti ljubezen? Vsi ljudje se kdaj v življenju srečamo s tem, da moramo preboleti ljubezen in to ni lahka naloga, saj na plano pogosto prihajajo močna čustva, ki nas lahko čisto ohromijo, nam vzamejo življenjsko moč in v skrajnih primerih lahko potisnejo tudi v depresijo.

kako preboleti ljubezen

Slika 1: Dekle, ki ni vedelo, kako preboleti ljubezen, je učinkovito pomoč našla na EFT terapiji, na kateri je predelala vse negativno, kar je nosila v sebi.
Kako lahko EFT terapija pomaga tudi vam, najdete na VlastaKuster.

Ne morem dovolj močno poudariti dejstva, kako pomembno je, da za čiščenje negativnih čustev in občutijče želite preboleti ljubezen, uporabite EFT terapijo, na kateri:

  • boste spoznali tehniko, kako preboleti ljubezen
  • se boste naučili, kako predelati in odstirati močna negativna čustva in občutke
  • boste naredili korenito notranjo preobrazbo
  • boste okrepili samozavest in izboljšali samopodobo
  • se boste naučili, kako si sami lahko v nadalje pomagate s tapkanjem.

Po EFT terapiji boste ponovno sproščeni, veseli in zadovoljni. Iz te nesrečne ljubezni, pa se boste naučili lekcije, ki vam je bila namenjena.

V nadaljevanju prispevka, se osredotočam na…

1. Nasvet, kako preboleti ljubezen: Priznajte si čustva, ki jih še vedno čutite do te osebe

Če je bila ljubezen močna, če vam je šla do srca, potem vam je sedaj, ko se je zveza končala, zelo težko. V vas verjetno kar divja vihar različnih občutkov – od jeze, zamere, do žalosti, hrepenenja po tej osebi, do nemira, obtoževanja sebe in ljubljene osebe,…

Prvi korak do odgovora na vprašanje, kako preboleti ljubezen je, da si priznate čustva, ki jih še vedno čutite do te osebe.

Ko se trudite najti način, kako preboleti ljubezen, ne zanikajte, da jo imate še vedno radi, pa čeprav vam to ni všeč. Priznajte si, da ste žalostni, da jo pogrešate, da je pogosto v vaših mislih, da ne veste, kako jo pozabiti in zaživeti na novo.

1.1. Zmanjšajte žalost, jezo in zamero z EFT tehniko

Ob prekinitvi zveze je normalno, da se počutite potrto, morda občutite žalost, občutke izgube, zavrnitve, osamljenosti, jezo, zamero, strah, zmedenost, ljubosumje. Morda čutite, da je vaša samozavest na dnu.

Kako vsa ta čustva in občutja omiliti in odstraniti? Najučinkovitejše orodje je EFT tehnika, ki vam lahko pomaga predelati vse ta negativne občutke in čustva, ki divjajo v vas. Naučite se EFT tehnike ali tapkanja ter zmanjšajte žalost, jezo, zamero,…

žalost

Slika 2: Ženska na zgornji sliki v procesu prebolevanja ljubezni občuti žalost. To čustvo si je priznala, njegovo jakost pa z EFT tehniko zmanjšala in predela.
Slika je iz knjige Tapkanje odpravi negativne misli in občutke.

Vzemite si vsak dan pol ure in tapkajte, ob tem pa izjokajte svojo nesrečno ljubezen in spet boste v sebi začutili pozitivna čustva ter se v življenju lahko premaknili naprej. Tapkajte, dokler se ne boste počutili bolje. Tapkanje je namreč edina tehnika, s katero čistimo svoje telo negativnih čustev. In vedno, ko moramo nekoga preboleti, gre za močna in raznolika čustva. Razpad ljubezenske veze je eno najtežjih čustvenih stresov, ki ga lahko ljudje doživimo.

2. Nasvet, kako preboleti ljubezen: Spremenite tok generacij

Dejstvo je, da mnogi ljudje, ki iščejo rešitev, kako preboleti ljubezen, že dlje časa ponavljajo isto zgodbo. Vedno znova si izbirajo take partnerje, ki jih ponovno razočarajo in če na dogajanje pogledajo iskreno, na nek način ponavljajo zgodbo svojih staršev ali celo starih staršev. Hčera doživlja podobe polome v ljubezni, kot jih je doživljala mama, ljubosumje in posesivnost pa sta vedno znova vzrok za prekinitev sinove ljubezenske zgodbe.

In če želimo spremeniti tok generacij, je potrebno spremeniti globoke podzavestne vzorce, ki se prenašajo iz ene generacije v drugo.

In šele potem bomo dosegli dvoje: preboleli ljubezen in dobili zagotovilo, da bo naslednja ljubezen zdržala za vedno, saj se bomo v partnerstvo podali s pozitivnimi podzavestnimi prepričanji in vzorci.

Vse to je mogoče doseči samo z EFT terapijo, ki vam jo želim predstaviti v zadnji točki. Katera podzavestna prepričanja in občutja pa je potrebno spremeniti? Veste katera so zapisana v vas?

2.1. Odpravite pomanjkanje ljubezni in občutke manjvrednosti

Kadar prebolevate ljubezen, v vaši notranjosti vihra množica različnih občutkov. Lahko sicer rečemo, da gre za sedanje občutke, saj jih je povzročila nedavno razpadla zveza in izguba ljubljene osebe, vendar je resnica v tem, da so pogosto pod njimi skriti tudi močni občutki iz otroštva, ki se pomešajo z vsemi sedanjimi.

Če ste že kot otrok pogrešali ljubezen, če ste kot otrok doživeli izgubo npr. očeta, če ste se kot otrok počutili nevrednega, potem bo izguba ljubezni, ki jo čutite sedaj, povzročila, da bodo občutki izgube, nevrednosti in pomanjkanja ljubezni zelo, zelo močni.

3. Nasvet, kako preboleti ljubezen: Prebolite ljubezen s pomočjo EFT terapije

Partnerji, ki si jih v življenju izberemo in se vanje zaljubimo, so nam kot ogledalo. Privlačijo nas in ob njih se počutimo, kot da bi jih že dolgo poznali. Imago teorija razlaga in z njo bi se zelo strinjala, da si izberemo nekoga, ki je po pozitivnih in po negativnih lastnostih zelo podoben našim staršem. In ko smo ob partnerju prizadeti, prizadetost čutimo zato, ker nas ne boli samo partnerjev odnos do nas, ampak so se nam ob tem odprle tudi naše otroške rane. Na prvi pogled morda ne izgleda tako, vendar je partner ponavadi vsaj v kakšni za nas neprijetni lastnosti, le nadaljevanka katerega od naših staršev.

EFT terapija vam jasno pokaže, kako preboleti ljubezen. Njeno bistvo je v tem, da se osredotoči na iskanje dogodkov ali vzrokov, ki so odgovorni za to, da so se v vas zapisala konkretna podzavestna prepričanja, vzorci in občutja, ki jih prinašate v vaše partnerstvo in s katerimi se borite, ko prebolevate razpadlo zvezo.

Na EFT terapiji vas vodim tudi skozi pisano paleto vaših negativnih čustev in vas nežno pripeljem do notranjega miru. Ta individualni proces vam pomaga, da posledic vseh vaših nerazrešenih emocij ne boste nesli v naslednjo vezo.

Ne izgubljajte niti dneva, pomagajte si in z EFT terapijo prebolite vašo ljubezen. Tako boste lahko naredili korak naprej in pri novi ljubezni, ki vas čaka, ne boste doživljali podobnih težav.

Mag. Asja Dominko (Vlasta Kuster) je vodilna EFT terapevtka za trajno odpravo depresije, anksioznosti in paničnih napadov.

Prispevek: Kako preboleti ljubezen – 3 sveži nasveti