Znebite se anksioznosti, tesnobe in izgorelosti - za vedno

Kako povečati samozavest [4 stvari, ki jih je dobro vedeti]

Opažate, da vam ob ključnih trenutkih zmanjka samozavesti?

Dejstvo je, da delujemo po miselnih programih, ki jih povzamemo od staršev in okolice. Če iščete način, kako povečati samozavest, ste na pravem mestu, saj vam predstavljam učinkovit način, kako to doseči.

V prispevku pišem o štirih pomembnih stvareh…

1. Gradniki naše samozavesti

Temelji naše samozavesti so se gradili v zgodnjem otroštvu. Ključnega pomena so bile vzpodbude in graje staršev. Vse, kar so nam starši povedali o nas, smo ne glede na njihovo resničnost ponotranjili in vgradili v svojo samozavest. Na nas so vplivale tudi druge pomembne osebe v našem življenju – sorodniki, učitelji, prijatelji,… Če želite povečati svojo samozavest, je potrebno na novo ovrednotiti vse to, kar se nam je v otroštvu dogajalo. Najhitreje in najlažje lahko to naredite v procesu EFT terapije.

EFT terapija

Slika 1: EFT terapija na zelo učinkovit način pomaga povečati samozavest. O EFT terapiji si preberite na VlastaKuster.si.

2. Kako povečati samozavest s spiskom

S spiskom svojih uspehov boste videli, da vam je že marsikaj uspelo in dobili boste nov zagon za naprej in še več motivacije na poti, kako povečati samozavest. Zapišite čim več uspelih korakov. Ni nujno, da so to velike stvari. Lahko so malenkosti, lahko je pohvala, lahko je zmaga pri teku na 50 metrov ali dobra ocena v šoli. Če ste skuhali dobro kosilo, ki je teknilo vsem v družini, napišite.

3. Spremenite temelje svoje osebnosti

V procesu EFT terapije lahko spreminjamo temelje svoje osebnosti, saj gremo v mislih v boleče spomine, kjer se je rušila naša samozavest in jih na tak način predelamo, da nimajo več škodljivega vpliva na našo samozavest.

samozavest

Slika 2: Ženska na zgornji sliki je s pomočjo tapkanja predelala vse, kar je v preteklosti slabo vplivalo na njeno samozavest. S tapkanjem je samozavest tudi povečala in okrepila. Slika je iz knjige Moja nova samopodoba.

Ljudje smo namreč rojeni z neomejenimi potenciali, vendar nam boleči dogodki, ki jih doživljamo tekom življenja dokazujejo, da nismo vredni, da nam ne bo uspelo, da nismo dovolj dobri,… Če želimo povečati samozavest, je potrebno poiskati boleče spomine in med tapkanjem doseči, da ne bodo več boleči za nas. Spominov ne moremo izbrisati, vendar pa lahko izbrišemo čustven odziv telesa, ki je ostal v nas.

4. Odločite se za spremembo

Če ste v svojem življenju na točki, kjer si ne želite biti, potem se odločite za spremembo. Poizkusite neskončne možnosti, ki jih ponuja EFT terapija in tvegajte ter odkrijte v sebi nove potenciale, ki jih do sedaj še niste odkrili. Povečajte svojo samozavest in zaživite boljše in kvalitetnejše življenje. Življenje, o katerem ste vedno sanjali!

Mag. Asja Dominko (Vlasta Kuster) je vodilna EFT terapevtka za trajno odpravo depresije, anksioznosti in paničnih napadov.

Prispevek: Kako povečati samozavest [4 stvari, ki jih je dobro vedeti]