Znebite se anksioznosti, tesnobe in izgorelosti - za vedno

3 načini, kako premagati strah pred zobozdravnikom

Kadar zaradi strahu odlašamo z obiskom pri zobozdravniku, si lahko naredimo več škode, kot koristi. In čeprav sedenje na zobozdravniškem stolu ni prijetno za nikogar, je obisk pri zobozdravniku potreben in koristen. V spodnjem članku je opisano, kako lahko za vedno premagate strah pred zobozdravnikom.

V članku pišem…

1. Razmislite, od kod izvira strah pred zobozdravnikom

Vzrok močnega strahu pred zobozdravnikom je vedno kakšna slaba izkušnja, ki smo jo nekoč že doživeli. Lahko da smo kot otroci imeli slabo izkušnjo pri zobozdravniku, lahko da nas je bolelo ali pa so nam na silo vrtali po zobeh. Čisto možno pa je tudi, da sami ne boste našli pravega vzroka, saj nimate nobene slabe izkušnje z zobozdravnikom.

V takih primerih gre morda za občutek ujetosti ali kaj podobnega, ki ga čutite na zobozdravniškem stolu in je ta občutek isti, kot občutek, ki ste ga doživeli v neki povsem drugačni situaciji. Torej: situacija je različna, občutek pa je enak. Pri tem raziskovanju vaših občutkov vam bo v dragoceno pomoč pomoč na EFT terapiji.

strah pred zobozdravnikom

Slika 1: Strah pred zobozdravnikom lahko izvira iz kakšne slabe pretekle izkušnje, ki je v nas pustila sledi občutka, ki se izrazi tudi takrat, ko smo pri zobozdravniku. Slabe izkušnje strahu so velikokrat tudi vzrok, da nastane naporna anksioznost.

2. Strah premagate s pomočjo EFT terapije

Kako premagati strah pred zobozdravnikom s pomočjo EFT terapije? Pravzaprav je to najlažja pot. Na EFT terapiji vam pomagam, da najprej najdete pravi vzrok vašega strahu. Nato pa ga s pomočjo tapkanja odpravimo. Morda boste imeli kakšno neprijetno reakcijo (kakšno solzico ali mravljince,…), vendar bodo rezultati, ki jih boste dosegli, trajni.

EFT terapija

Slika 2: EFT terapija je najlažja pot, ki za vedno odpravi strah pred zobozdravnikom. O EFT terapiji podrobneje pišem na www.vlastakuster.si.

Tapkanje, ki ga uporabljamo na EFT terapiji, izgleda preprosto, vendar lahko z njim posegamo globoko v naše neprijetne spomine in na tak način razbremenimo telo vseh nakopičenih občutkov. Pri tem ni pomembno, koliko let je minilo od takrat, ko se je nekaj neprijetnega zgodilo, saj je vse zapisano v naši podzavesti in z EFT lahko dostopamo do vse te naše zakladnice.

3. Široko se nasmejte

Obisk pri zobozdravniku za nikogar ni ravno prijetna izkušnja, tako da boste neko majhno stopnjo neugodja verjetno doživljali vedno, ko boste sedeli na zobozdravniškem stolu. Vendar pa so zdravi zobje in širok nasmeh vreden tega truda, da premagate neko manjšo stopnjo neugodja.

Vse tisto neugodje (strah), ki pa povzroči, da bi raje imeli grde zobe, kot da bi obiskali zobozdravnika, pa boste s pomočjo EFT terapije za vedno odstranili.

Tako, zdaj pa kar pogumno na EFT terapijo in potem k zobozdravniku!

Mag. Asja Dominko (Vlasta Kuster) je vodilna EFT terapevtka za trajno odpravo depresije, anksioznosti in paničnih napadov.

Prispevek: 3 načini, kako premagati strah pred zobozdravnikom