Znebite se anksioznosti, tesnobe in izgorelosti - za vedno

Motnje koncentracije [3 stvari, ki jih je dobro vedeti pri motnjah koncentracije]

Z motnjami koncentracije smo se srečali že vsi, ko so nam ob nezanimivih snoveh misli odplavale drugam. Nezanimiva snov je le ena izmed množice dejavnikov, ki povzročajo motnje pri koncentraciji in prispevajo k pomanjkljivi zbranosti. V tem članku predstavljam učinkovito rešitev, kako lahko z EFT terapijo odpravite to motnjo.

V prispevku najdete…

1. Dejavniki motenj koncentracije

Na pomanjkanje koncentracije vplivajo fiziološki dejavniki, kot so: telesno počutje, zdravstvene težave, fizična kondicija. Sledijo psihološki in čustveni dejavniki: motivacija, cilji, pozitivna naravnanost, strah pred šolo, anksioznost oziroma stopnja anksioznosti, reagiranje na neuspeh, problemi s samopodobo, nihanje v razpoloženju, čustvene stiske in sposobnosti posameznika (hitrost dojemanja, količina in vsebina snovi),… Nanjo vpliva tudi učni prostor, prenatrpan urnik in ne vzpodbudno okolje.

2. Kako zmanjšamo motnje koncentracije

Glede na večletne izkušnje, lahko pomanjkanje koncentracije učinkovito zmanjšamo s pomočjo EFT terapije. Kadar smo pod stresom, naši možgani ne morejo jasno razmišljati in tudi koncentracije ne moremo držati dalj časa. Znanstveniki so dokazali, da s tapkanjem zmanjšujemo stresni odgovor telesa. Tapkanje torej učinkovito pomaga pri odpravi stresnega odgovora telesa, konkretno pa to pomeni, da lažje držimo koncentracijo, da smo bolj zbrani in da lažje in boljše opravimo naloge, ki so pred nami.

3. Motnje koncentracije pri otrocih

Pri otrocih in mladostnikih se pogosto pojavi pomanjkanje koncentracije. Običajno take motnje nastanejo zaradi enega ali več bolečih dogodkov iz preteklosti – npr. zasmehovanje otrok, ko so bili vprašani ali pa so dobili kdaj slabo oceno ali pa so bili deležni kritike iz strani učitelja ali staršev.

V procesu EFT terapije najdemo ključne dogodke iz naše preteklosti in jih predelamo na tak način, da nimajo več vpliva na otroka ali na nas kot odraslo osebo. Kadar je otrok miren, ko razvije zaupanje vase, se lažje uči in lažje izpolnjuje svoje šolske obveznosti. In tudi mi kot odrasle osebe lažje funkcioniramo, ko predelamo težke dogodke iz naše preteklosti.

Motnje koncentracije lahko prizadenejo vsakogar, ki zaradi preobremenjenosti in zaradi preobilice dnevnih opravil, miselnega toka ne more usmeriti le k eni stvari. Na večino dejavnikov motenj koncentracije imamo vpliv in predstavljam vam tudi rešitev, ki se imenuje učinkovita EFT terapija.

Mag. Asja Dominko (Vlasta Kuster) je vodilna EFT terapevtka za trajno odpravo depresije, anksioznosti in paničnih napadov.

Prispevek: Motnje koncentracije [3 stvari, ki jih je dobro vedeti pri motnjah koncentracije]