Znebite se anksioznosti, tesnobe in izgorelosti - za vedno

Nespečnost – 4 načini za odpravo nespečnosti

Pravi vzrok nespečnosti je stres, ki je nakopičen v telesu. Kadar je tega stresa malo, si lahko pomagamo s toplo kopeljo in s sproščanjem. Pri težjih oblikah nespečnosti pa vam priporočam, da poiščete pomoč na EFT terapiji, na kateri boste sprostili stres, ki se je leta nabiral v vašem telesu in tako nespečnost tudi uspešno premagali

1. Poskrbite za svoje telo

Če želite dobro spati, se morate na spanje dobro pripraviti. Poskrbite, da boste zvečer jedli le lahko hrano, ki vam ne bo preveč obtežila želodca. Poskrbite za redno gibanje (vsaj 3 krat tedensko po 30 minut).
Tik pred spanjem pa si privoščite še toplo kopel, ki vas bo sprostila.

2. Poskrbite za svoj um

Pred spanjem se izogibajte intelektualno napornim dejavnostim. Pravočasno ugasnite računalnik, prekinite z delom, tudi če vas lovijo roki. Izogibajte se težkim pogovorom, ki vas bodo vznemirili in bodo v vas odmevali še vso noč.
Svoj um zapolnite s kakšno prijetno sproščujočo aktivnostjo.

3. Razbremenite svoje telo nakopičenega stresa

Pri mnogih ljudeh je dovolj, da vsakodnevno poskrbijo za svoje telo in da pred spanjem sprostijo svoj um. Velikokrat pa to ne bo zadoščalo, posebno, če se nespečnost pogosto pojavlja. V takih primerih pa je potrebno razbremeniti svoje telo stresa, ki se je nakopičil v telesu.

Ljudje namreč funkcioniramo tako, da se vsi stresni dogodki, ki jih doživimo, “zapišejo” v naše telo. Ko je teh močnih, stresnih dogodkov preveč, naše telo ne more več normalno funkcionirati in pojavi se nespečnost.

Z uspavali ali s pomirjevali sicer dosežemo to, da zaspimo, vendar to ni trajna rešitev, saj je v nas še vedno nakopičenega preveč stresa. Najhitrejši in najlažji način za trajno rešitev je EFT metoda – tapkanje na akupunkturne točke. Na tak način dosežemo, da sprostimo stres iz telesa.

4. Poiščite pomoč na EFT terapiji

Če vas že dolgo muči nespečnost, potem poiščite pomoč na EFT terapiji. EFT tehnika je metoda za samopomoč in določene rezultate boste gotovo lahko dosegli sami. Za trajno odpravo nespečnosti pa bo potreben obisk EFT terapije, na kateri vas vodim skozi zapleteni labirint vašega miselnega in čustvenega sveta. Pomagam vam najti najtežje stresne dogodke iz vašega življenja, s tapkanjem pa “izbrišemo” negativen vpliv, ki jih ti dogodki imajo na vaše spanje. Po EFT terapiji boste spali mirno in spokojno kot otrok. EFT terapijo podrobneje opisujem na www.vlastakuster.si.

Pozabite na uspavala in pomirjevala, saj že v nekaj tednih povzročajo odvisnost (in te odvisnosti vas ne bodo mogli rešiti niti v psihiatrični bolnici). Oprimite se EFT in si pomagajte z EFT terapijo, ki vas bo razbremenila vsega nakopičenega stresa. In spet boste spali sladko in spokojno.

Mag. Asja Dominko (Vlasta Kuster) je vodilna EFT terapevtka za trajno odpravo depresije, anksioznosti in paničnih napadov.

Prispevek: Nespečnost – 4 načini za odpravo nespečnosti