Nespečnost - 4 načini za odpravo nespečnosti

piše: Vlasta Kuster

Pravi vzrok nespečnosti je stres, ki je nakopičen v telesu. Kadar je tega stresa malo, si lahko pomagamo s toplo kopeljo in s sproščanjem. Pri težjih oblikah nespečnosti pa bo potrebno poiskati pomoč izkušenega EFT svetovalca, ki vam bo v nekaj srečanjih pomagal sprostiti stres, ki se je leta nabiral v vašem telesu.

1. Poskrbite za svoje telo

Če želite dobro spati, se morate na spanje dobro pripraviti. Poskrbite, da boste zvečer jedli le lahko hrano, ki vam ne bo preveč obtežila želodca. Poskrbite za redno gibanje (vsaj 3 krat tedensko po 30 minut).
Tik pred spanjem pa si privoščite še toplo kopel, ki vas bo sprostila.

2. Poskrbite za svoj um

Pred spanjem se izogibajte intelektualno napornim dejavnostim. Pravočasno ugasnite računalnik, prekinite z delom, tudi če vas lovijo roki. Izogibajte se težkim pogovorom, ki vas bodo vznemirili in bodo v vas odmevali še vso noč.
Svoj um zapolnite s kakšno prijetno sproščujočo aktivnostjo.

3. Razbremenite svoje telo nakopičenega stresa

Pri mnogih ljudeh je dovolj, da vsakodnevno poskrbijo za svoje telo in da pred spanjem sprostijo svoj um. Velikokrat pa to ne bo zadoščalo, posebno, če se nespečnost pogosto pojavlja. V takih primerih pa je potrebno razbremeniti svoje telo stresa, ki se je nakopičil v telesu.

Ljudje namreč funkcioniramo tako, da se vsi stresni dogodki, ki jih doživimo “zapišejo” v naše telo. Ko je teh močnih stresnih dogodkov preveč, naše telo ne more več normalno funkcionirati in pojavi se nespečnost.

Z uspavali ali s pomirjevali sicer dosežemo to, da zaspimo, vendar to ni trajna rešitev, saj je v nas še vedno nakopičeno preveč stresa. Najhitreši in najlažji način za trajno rešitev pa je EFT metoda – tapkanje na akupunkturne točke. Na tak način dosežemo, da sprostimo stres iz telesa.

4. Poiščite si pomoč pri izkušenjem EFT svetovalcu

Če vas že dolgo muči nespečnost, potem boste potrebovali pomoč izkušenega EFT svetovalca. EFT metoda je metoda za samopomoč in določene rezultate boste gotovo lahko dosegli sami. Za trajno odpravo nespečnosti pa boste morali nekajkrat obiskati EFT svetovaca, ki vas bo vodil skozi vaš zapleteni labirint vašega miselnega in čustvenega sveta. Pomagal vam bo najti najtežje stresne dogodke iz vašega življenja, s tapkanjem pa bosta “izbrisala” negativen vpliv, ki jih ti dogodki imajo na vaše spanje. Po nekaj obiskih pri dobrem EFT svetovalcu boste spali mirno in spokojno kot otrok.

Pozabite na uspavala in pomirjevala, saj že v nekaj tednih povzročajo odvisnost (in te odvisnosti vas ne bodo mogli rešiti niti v psihiatrični bolnici). Oprimite se EFT in si poiščite pomoč pri izkušenem EFT svetvalcu, ki vas bo razbremenil nakopičenega stresa. In spet boste spali sladko in spokojno.

Vlasta Kuster

Vlasta Kuster je po poklicu magistrica temeljnih medicinskih znanosti, poleg tega pa je opravila intenzivno izobraževanje pri ustanovitelju EFT metode Gary Craigu, kjer si je pridobila najvišjo možno izobrazbo. Usposobljena je za individualno delo z ljudmi in ima ogromno izkušenj. S tapkanjem je pomagala že mnogim ljudem razbremeniti njihovo telo stresa in priti do čustvene svobode. Dela v Ljubljani in Mariboru.

V košarici ni izdelkov.