Znebite se anksioznosti, tesnobe in izgorelosti - za vedno

Samoobtoževanje [2 nasveta, ko vas muči obtoževanje sebe]

Obtoževanje sebe je eno najbolj uničujočih občutkov, ki vam bo vzelo vaš notranji mir, vzelo vam bo zaupanje vase in močni občutki krivde bodo prispevali k temu, da boste sami sebe celo kaznovali. Ampak vse to ni potrebno. V procesu EFT terapije se lahko za vedno rešite obtoževanja sebe, si oprostite, okrepite samozavest in greste pogumno naprej.

1. Raziščite vzroke samoobtoževanja

Raziščite vzroke, zakaj se obtožujete. Kaj se je zgodilo v vašem življenju, da se obtožujete? Zakaj vas mučijo občutki krivde? Poskusite na svojo situacijo pogledati z razdalje. Če bi se isto zgodilo vaši prijateljici ali prijatelju, kaj bi mu svetovali…
Poskusite biti prijazni do sebe in ljubeče ravnati s sabo, kljub temu, da se obtožujete.

2. Odpravite občutke krivde

Običajno si ljudje znamo z logičnim načinom razmišljanja odgovoriti na mnoga vprašanja, znamo si razložiti, vendar ko gre za občutke, običajno logika odpove. Če se obtožujete, boste nujno morali poseči po tehniki, ki ima moč, da spreminja občutke. Gre namreč za EFT terapijo, kjer vam kot EFT terapevtka pomagam, da bodo izginili občutki krivde, ki vas spremljajo dan za dnem.

Tudi če se obtožujete za težke stvari in si mislite, da si nikoli ne boste mogli oprostiti, vam bo EFT terapija pomagala, da bodo občutki krivde izginili, da boste na situacijo pogledali z druge perspektive in da boste dosegli notranji mir.

Ljudje nismo popolni. Vsak od nas dela tudi napake in tu in tam se zgodi v življenju res kaj hudega, zaradi česar se obtožujemo. Vendar je potrebno vstati, zamahniti z roko, pustiti preteklost za sabo, se iz napake kaj naučiti, si oprostiti in iti pogumno naprej. Pri tem pa vam bo v veliko pomoč EFT terapija.

Mag. Asja Dominko (Vlasta Kuster) je vodilna EFT terapevtka za trajno odpravo depresije, anksioznosti in paničnih napadov.

Prispevek: Samoobtoževanje [2 nasveta, ko vas muči obtoževanje sebe]