Trajno se rešite depresije, anksioznosti in paničnih napadov

Kako preboleti ljubezen - 3 sveži nasveti

piše: Vlasta Kuster

Obtoževanje sebe je eno najbolj uničujočih občutkov, ki vam bo vzelo vaš notranji mir, vzelo vam bo zaupanje vase in močni občutki krivde bodo prispevali k temu, da boste sami sebe celo kaznovali. Ampak vse to ni potrebno. V procesu EFT terapije se lahko za vedno rešite obtoževanja sebe, si oprostite in greste pogumno naprej.

1. Raziščite vzroke

Raziščite vzroke, zakaj se obtožujete. Kaj se je zgodilo v vašem življenju, da se obtožujete? Zakaj vas mučijo občutki krivde? Poskusite na svojo situacijo pogledati iz razdalje. Če bi se isto zgodilo vaši prijateljici ali prijatelju, kaj bi mu svetovali… Poskusite biti prijazni do sebe in ljubeče ravnati s sabo, kljub temu, da se obtožujete.

2. Odpravite občutke krivde

Običajno si ljudje znamo z logičnim načinom razmišljanja odgovoriti na mnoga vprašanja, znamo si razložiti, vendar ko gre za občutke, običajno logika odpove. Če se obtožujete, boste nujno morali poseči po tehniki, ki ima moč, da spreminja občutke. Gre namreč za EFT terapijo, kjer vam bo izkušen EFT terapevt pomagal, da bodo izginili občutki krivde, ki vas spremljajo dan za dnem. Tudi če se obtožujete za težke stvari in si mislite, da si nikoli ne boste mogli oprostiti, vam bo EFT terapija pomagala, da bodo občutki krivde izginili, da boste na situacijo pogledali iz druge perspektive in da boste dosegli notranji mir. Vse skupaj lahko dosežete že v enem srečanju.

Ljudje nismo popolni. Vsak od nas dela tudi napake in tu in tam se zgodi v življenju res kaj hudega, zaradi česar se obtožujemo. Vendar je potrebno vstati, zamahniti z roko, pustiti preteklost za sabo, se iz napake kaj naučiti, si oprostiti in iti pogumno naprej. Pri tem pa vam bo v veliko pomoč EFT terapija.

Želite ostati povezani z mano?

Vsak teden vam bom poslala kakšno prijazno sporočilo o tem, kako lahko zaživite sproščeno in mirno 💜 🌸 🍀