Znebite se anksioznosti, tesnobe in izgorelosti - za vedno

Strah [3 stvari, ki jih je dobro vedeti, kadar vas je strah]

Strah je močno čustvo, ki ga je zelo neprijetno čutiti. V telesu nastane zaradi tega, ker možgani prepoznajo neko zunanjo nevarnost. Inženir Gary Craig je odkril preprost postopek – EFT tehniko, s katerim ga takoj zmanjšamo. Poskusite še vi.

strah

Slika 1: EFT tehnika je preprost postopek, ki hitro pomaga zmanjšati strah in tudi anksioznost, pri kateri je najbolj značilno čustvo prav strah.

V članku preberite…

1. Kaj se dogaja v telesu, ko nas je strah?

V preteklosti je imel strah veliko vlogo, saj je človeku pomagal preživeti sredi divje narave. Kadar je naš prednik v gozdu srečal medveda, se je pojavil močan strah. Možgani so prepoznali nevarnost in v telesu sprožili signal za nevarnost. Preko stresnih hormonov (adrenalin in kortizol) je vsaka celica telesa zaznala nevarnost. V nekaj trenutkih se je telo pripravilo za boj ali za beg, kot imenujemo stresni odgovor telesa (flight or fight response). V modernih časih nam tak stresni odgovor telesa povzroča velike težave.

Kadar konstantno čutimo strah in nam telo preplavljajo stresni hormoni, lahko zbolimo mentalno ali telesno.

2. Nova odkritja, ki strah zmanjšajo

Inženir Gary Craig je odkril način, kako strah zmanjšati. Razvil je EFT metodo (ali EFT tapkanje), ki kombinira modrost Vzhodne medicine, in sicer akupunkture s tradicionalno Zahodno psihologijo.

Postopek EFT tapkanja izgleda tako, da s prsti tapkamo na akupunkturne točke, med tem pa smo v mislih osredotočeni na situacijo, ki nam povzroča to negativno čustvo. Na tak način ga lahko že v nekaj minutah zmanjšamo.

EFT tapkanje


Slika 2: EFT tapkanje pomaga zmanjšati jakost strahu, ki ga čutimo v sebi. Več o EFT tapkanju in točkah za tapkanje, si lahko preberete na VlastaKuster EFT tapkanje.

Odkritje temelji na dejstvu, da tapkanje na akupunkturne točke pošilja pomirjujoč signal direktno v center za stres, ki se nahaja v srednjih možganih.

3. EFT terapija strah odpravi

Kadar vas je strah, si lahko pomagate takoj sami. Tapkajte po točkah za tapkanje in takoj boste začutili, da popušča. Kadar pa se strah pojavlja prepogosto, vam lahko pomagam na EFT terapiji. Na EFT terapiji se namreč osredotočimo na iskanje vzroka, zakaj vas tako pogosto spremlja strah. Kaj takšnega ste v življenju doživeli, da je strah vaš tako zvest spremljevalec?

V terapevtskem procesu vam pomagam, da s pomočjo tapkanja predelate vaš strah in ga počasi začnete spuščati iz svojega telesa. Vaše telo se bo sprostilo, začutili boste, da ste varni in da je vse v redu.

EFT terapija

Slika 3: EFT terapija je terapevtski proces, ki pomaga odkriti vzrok vašega strahu, ga predelati in strah za vedno premagati. Več informacij vam je na voljo na EFT terapija na VlastaKuster.si.

Strah lahko z EFT terapijo za vedno premagate! Končno imate rešitev na dlani! Odločite se za kvalitetnejše, polnejše in svobodnejše življenje!

Mag. Asja Dominko (Vlasta Kuster) je vodilna EFT terapevtka za trajno odpravo depresije, anksioznosti in paničnih napadov.

Prispevek: Strah [3 stvari, ki jih je dobro vedeti, kadar vas je strah]