Znebite se anksioznosti, tesnobe in izgorelosti - za vedno

Strah pred letenjem [3 nasveti, ko čutite strah pred letenjem]

Mnogo ljudi čuti večji ali manjši strah pred letenjem, nekateri pa ob tem doživljajo tako močne negativne občutke, da si sploh ne upajo na letalo. Dobra novica pa je ta, da lahko te strahove za vedno odpravimo.

strah pred letenjem

Slika 1: Premagati se da vse strahove – tudi strah pred letenjem, vsa negativna čustva in vsa negativna čustvena stanja, kot je anksioznost, tesnoba,…

1. Ta strah lahko premagate...

…in premagate ga lahko s pomočjo EFT terapije. EFT tehnika, ki jo uporabljamo na EFT terapiji, namreč temelji na konceptu, da so negativna čustva pravzaprav blokade v energijskem sistemu telesa. Podobno kot pri akupunkturi s pomočjo iglic odpravljajo blokade iz telesa, lahko tudi s tapkanjem na te iste akupunkturne točke, odpravljamo negativna čustva iz telesa. Za nekoga, ki se prvič sreča s tapkanjem, bo težko sam odpravil bojazen pred letenjem, saj je potrebno poiskati vzrok tega strahu.

2. Tudi drugi ljudje čutijo ta strah

Če se tudi vi bojite leteti z letalom, to ne pomeni, da niste normalni ali da je z vami nekaj narobe. Strah pred letenjem samo pomeni, da je nekje v vas blokada, ki jo je treba poiskati in odpraviti.

Prvi korak je vedno v tem, da sprejmemo svoje občutke, v drugem koraku pa jih spreminjamo s pomočjo EFT tehnike ali tapkanjem.

Strah ima lahko različne vzroke, nekateri izgledajo logični in razumljivi, drugi pa so bolj nenavadni in se jih težko spomnimo. Pri ljudeh, ki sem jim pomagala odpraviti strah pred letenjem, sem naletela na naslednje vzroke. Mlajši gospod je v letalu doživel turbulenco, nek poslovnež pa je razvil strah pred letenjem zaradi tega, ker je bil nekoč zaprt v velikem dvigalu v Kliničnem centru skupaj s 30 ljudmi in jim je zmanjkovalo zraka. Tretja oseba se je bala leteti z letalom zaradi tega, ker je nekoč doživela bliskanje in grmenje pred poletom letala.

3. Zavedajte se, da lahko strah pred letenjem trajno odpravite

Ne glede na to, zakaj nastane strah pred letenjem, ta strah lahko EFT terapija odpravi. Včasih lahko to naredimo zelo hitro, včasih je potrebno dlje časa. V vsakem primeru pa lahko dosežemo, da si boste spet upali leteti in boste med letom sproščeni in mirni.

Vabim vas, da zaupate v učinkovit proces EFT terapije in premagate strah pred letenjem!

Mag. Asja Dominko (Vlasta Kuster) je vodilna EFT terapevtka za trajno odpravo depresije, anksioznosti in paničnih napadov.

Prispevek: Strah pred letenjem [3 nasveti, ko čutite strah pred letenjem]