Znebite se anksioznosti, tesnobe in izgorelosti - za vedno

2 nasveta za tiste, ki čutite strah pred psi

Če se bojite psov, je to do neke mere normalno, saj nas ta strah varuje pred psi, ki bi nam resnično lahko naredili kaj hudega. Kadar pa čutite pretiran strah že ob stiku z majhnim prijaznim psičkom, potem pa vam EFT terapija lahko ta strah odstrani.

Preberite naslednja 2 nasveta…

1. Strah pred psi lahko premagate

Strah pred psi običajno nastane zaradi neprijetne izkušnje, ki ste jo doživeli ob srečanju s psi. Strah je lahko majhen, nemoteč in vas ne ovira pri vsakdanjem življenju. Če pa je vaš strah zelo močan in ne morete obvladovati telesa, kadar samo pomislite na psa, potem vam lahko pomagam z EFT terapijo. V procesu EFT terapije namreč poiščemo dogodek, ob katerem ste prvič doživeli močan strah pred psi. In pri tem ni pomembno, koliko let ali celo desetletij je minilo od takrat. To je podobno kot pravi naš pregovor: Kogar je pičila kača, se boji tudi zvite vrvi. Če želimo odstraniti strah pred zvito vrvjo, je potrebno s pomočjo EFT terapije na poseben način preoblikovati to izkušnjo, ko vas je pičila kača.

2. Testirajte svojo reakcijo v stiku z majhnimi prijaznimi psi

Po opravljeni EFT terapiji vam predlagam, da testirate svojo reakcijo ob stiku s psi, ki vam res ne morejo narediti nič hudega. Cilj EFT terapije mora biti, da vaš strah popolnoma izgine. Pri tem se razume, da se ne boste približevali napadalnim psom, ki vas dejansko lahko ogrožajo. V takih primerih bo nekaj strahu ostalo in prav je tako, saj nas strah varuje pred nevarnostjo. EFT terapija vam bo odstranila smo tisti odvečen strah, ki je nepotreben. V vsakem primeru pa morate učinek terapije testirati tudi v praksi.

Strah pred psi je podobno kot vsak drug strah (kot tudi anksioznost) možno premagati za vedno s pomočjo vodene EFT terapije in za to ne potrebujete mesecev ali let.

Mag. Asja Dominko (Vlasta Kuster) je vodilna EFT terapevtka za trajno odpravo depresije, anksioznosti in paničnih napadov.

Prispevek: 2 nasveta za tiste, ki čutite strah pred psi