Znebite se anksioznosti, tesnobe in izgorelosti - za vedno

Težave s spanjem – 3 nasveti, kadar imate težave s spanjem

Težave s spanjem nam lahko poberejo prav vse moči, kadar se ponavljajo dalj časa. Pomagamo si lahko tako, da se pred spanjem umirimo, prav tako pa lahko posežemo po EFT tehniki, ki lajša težave s spanjem, EFT terapija pa nespečnost trajno odpravlja.

1. Pred spanjem se umirite

Pred spanjem se umirite, privoščite si toplo kopel, prijeten pogovor, skodelico zeliščnega čaja,… Ne lotevajte se zahtevnih projektov in ne pogovarjajte se o stvareh, ki so za vas neprijetne in naporne.

Težave s spanjem lahko zmanjšate tako, da preberete sproščujočo knjigo ali poslušate umirjeno glasbo. Poskrbite, da bo vaš um umirjen in čim bolj sproščen, ko pride čas za spanje.

Če se le da, se izogibajte tabletam za spanje, saj se jih boste v kratkem času navadili in ne boste mogli več zaspati brez njih.

2. Tapkajte pred spanjem

Kadar imate težave s spanjem, si pomagajte z EFT tehniko – Emotional Freedom Technique. Tapkajte s temi besedami:

  • “Kljub temu, da ne morem spati, se imam rad in se sprejemam.”

Tapkajte nekaj minut, dokler ne boste začutili, da postajate zaspani.

3. Kadar ste čustveno vznemirjeni, tapkajte čez dan

Nespečnost pogosto nastane zaradi tega, ker nas nekaj skrbi. Tudi tukaj si lahko pomagate z EFT. V takih primerih tapkajte že čez dan. Vprašajte se, kaj je tisto, kar vas najbolj skrbi, zaradi česar ne morete spati. Uporabite EFT, da zmanjšate čustveno vznemirjenost.

Tapkate lahko s temi besedami:

  • Kljub temu, da me skrbi, se imam rad in se sprejemam.”
    ali
  • Kljub temu, da sem žalostna, se imam rada in se sprejemam.”
    ali
  • “Kljub temu, da sem jezen, se imam rad in se sprejemam.”

Težave s spanjem boste za vedno odpravili, če boste sistematično uporabili EFT za vse tisto, kar vas skrbi, vznemirja in čustveno obremenjuje. Če temu ne boste sami kos, pa vam je na voljo EFT terapija, ki nespečnost trajno odpravi. O EFT terapiji si več preberite na VlastaKuster.si.

Mag. Asja Dominko (Vlasta Kuster) je vodilna EFT terapevtka za trajno odpravo depresije, anksioznosti in paničnih napadov.

Prispevek: Težave s spanjem – 3 nasveti, kadar imate težave s spanjem