Znebite se anksioznosti, tesnobe in izgorelosti - za vedno

Utrujenost [4 ukrepi za zaščito pred utrujenostjo]

Utrujenost se pojavi vedno, ko smo telesno ali duševno preobremenjeni. To je jasen signal telesa, da naj se ustavimo. Včasih zadostuje več počitka, bolj kvalitetna prehrana, več aktivnosti, ki nas veselijo in kakšna urica s prijatelji. Kadar pa je že kronična, pa vam pomaga EFT terapija, da boste doživeli globoko olajšanje in da boste spet imeli energijo za svoje življenje.

utrujenost

Slika 1: Pri kronični utrujenosti najbolj učinkovito pomoč nudi EFT terapija.

1. Kako se izognemo utrujenosti?

Kratkotrajna utrujenost je normalen pojav po telesni ali duševni obremenitvi, ko organizem preprosto potrebuje svoj počitek in čas za regeneracijo.

Kadar pa daljše obdobje preveč delamo in si ne vzamemo časa za počitek, pa nastane kronična oblika utrujenosti, ki lahko na dolgi rok vodi tudi v izgorelost. Takšno stanje človeka onesposobi, da bi sproščeno opravljal vsakodnevne aktivnosti.

Utrujenosti se najlažje izognemo, kadar poskrbimo, da je naše življenje v ravnovesju, kadar poskrbimo za dovolj počitka in aktivnosti, ki nas sprostijo.

2. Kako si pomagamo, ko nismo kos svojemu življenju?

Utrujenost se pogosto pojavi tudi zaradi tega, ker smo pod konstantnim stresom, kar pomeni, da zahteve, ki jih okolje postavlja pred nas, niso usklajene z našimi sposobnostmi oziroma zmožnostmi, da izvedemo neko nalogo. Pogosto to pomeni, da nismo kos vsemu, kar se zahteva od nas. V takem primeru vam bo pomoč EFT terapije zelo koristila, saj vam pomagam odpraviti vaše notranje blokade in spet boste začutili notranjo moč in zelo hitro boste postali kos svoji situaciji.

3. Poskrbite za pravilno prehrano

Poskrbite za pravilno prehrano, saj vaše telo nujno potrebuje kvalitetne sestavine, če želite zmanjšati utrujenost. Na vašem jedilniku naj bo čim več svežega sadja in zelenjave, pijte dovolj vode, prehrano razporedite med več dnevnih obrokov.

4. Kadar je utrujenost povezana z depresijo

Utrujenost je pogosto znak večjega problema, to pa je depresija. V takih primerih to pomeni, da se je v vašem telesu nakopičilo veliko stresa in vaše telo ne more več optimalno delovati. Zato vam zmanjkuje energije in volje do življenja.

depresija

Slika 2: Utrujenost je lahko povezana tudi z depresijo. Kaj je še značilno pri depresiji preberite tukaj.

Nujno potrebno je, da poiščete pomoč in svoje telo razbremenite stresa. Če se želite rešiti utrujenosti, doživeti olajšanje in doseči to, da boste vsakodnevne obveznosti spet opravljali z veseljem, poiščite pomoč na EFT terapiji.

Če utrujenost traja več kot pol leta in ni posledica telesnih bolezni ali hudih telesnih naporov, govorimo o sindromu kronične utrujenosti. Velikokrat so vzroki psihološke narave. Telo odseva le notranje boje človeka. Takrat nujno potrebujete EFT terapijo, ki vam bo pomagala odpraviti psihološke vzroke utrujenosti.

Mag. Asja Dominko (Vlasta Kuster) je vodilna EFT terapevtka za trajno odpravo depresije, anksioznosti in paničnih napadov.

Prispevek: Utrujenost [4 ukrepi za zaščito pred utrujenostjo]