Trajno se rešite depresije, anksioznosti in paničnih napadov

Jeza - 4 dejstva o jezi, ki jih je dobro poznati

piše: Vlasta Kuster

Jeza je povsem normalno čustvo, ki nam govori o tem, da z nečim nismo zadovoljni. Paziti pa moramo, da zaradi jeze ne prizadenemo ljudi, ki jih imamo radi in s tem še bolj ne poslabšamo situacije. Če boste vzeli svojo jezo resno, če si boste pomagali z EFT tako kot vam svetujemo, vam bo vaša jeza pomagala, da boste bolj zadovoljni in bolj uspešni.

1. Ali nam jeza lahko koristi

Jeza se pojavi, kadar se ne uresniči, kar smo pričakovali. Ljudje nas razočarajo, situacija ni takšna, kot si jo želimo. Lahko pomeni novo energijo za spremembo, saj nam da zagon zato, da spremenimo nekaj, kar nam ni všeč. V takih primerih nam lahko tudi koristi, vendar pa je tukaj zelo tanka meja med tem, da nam koristi in med tem, da zaradi jeze prizadenemo ljudi in rušimo naše odnose. Medtem ko ženske postanejo velikokrat žalostne, kadar se ne uresničijo njihova pričakovanja, pa postanejo moški jezni

2. Nova odkritja, kako zmanjšati jezo

Najlažji in najhitrejši način, da kontroliramo našo jezo je na novo odkrita EFT metoda. Znanstevniki so odkrili, da med tapkanjem na akupunkturne točke zelo hitro pade koncentracija stresnega hormona kortizola. Na tak način se naša jeza bistveno zmanjša v nekaj minutah.

3. Včasih se pod jezo skriva razočaranje in prizadetost

V procesu zmanjševanja jeze s pomočjo EFT metode se pogosto pokaže, da se pod jezo pravzaprav skriva tudi prizadetost in razočaranje. Z EFT metodo pa lahko zmanjšamo jakost tudi teh neprijetnih občutkov.

4. Naučite se nekaj iz svoje jeze

Največ, kar lahko naredite, kadar ste jezni, je to, da s pomočjo EFT metode obvladate svojo jezo. Ko se pomirite, pa temeljito razmislite, zakaj je jeza pravzaprav nastala. Poslušajte svojo intuicijo in naredite spremembo, ki si jo želite. Pogovorite se o svojih potrebah in o svojih občutkih. Svojo jezo vzemite resno, saj vam pokaže, kaj v vašem življnju potrebuje vašo pozornost in kaj je tisto, kar bi bilo potrebno spremeniti.

Poskusite sami z EFT metodo, tapkajte, kadar ste jezni… Sam proces tapkanja je zelo enostaven, tisto kar je tukaj težje pa je naš miselni in čustveni svet, ki je lahko zelo kompleksen. Tukaj boste morda potrebovali izkušenega EFT svetovalca, ki vam bo pomagal za vedno premagati jezo.

Vlasta Kuster

Vlasta kuster je magistrica temeljnih medicinskih znanosti in mojstrica EFT metode, ki se je usposabljala pri ustanovitelju EFT – Gary Craigu. Pri svojem delu izredno uspešno pomaga ljudem, da se v kratkem času za vedno znebijo jeze, žalosti in vseh drugih neprijetnih občutkov.

Želite ostati povezani z mano?

Vsak teden vam bom poslala kakšno prijazno sporočilo o tem, kako lahko zaživite sproščeno in mirno 💜 🌸 🍀