Znebite se anksioznosti, tesnobe in izgorelosti - za vedno

Jeza [4 dejstva o jezi, ki jih je dobro poznati]

Jeza je povsem normalno čustvo, ki nam govori o tem, da z nečim nismo zadovoljni. Paziti pa moramo, da zaradi jeze ne prizadenemo ljudi, ki jih imamo radi in s tem še bolj ne poslabšamo situacije. Če boste vzeli svojo jezo resno, če si boste pomagali z EFT, vam bo vaša jeza pomagala, da boste bolj zadovoljni in bolj uspešni.

Preberite naslednja 4 dejstva o jezi…

1. Ali nam jeza lahko koristi?

Jeza se pojavi, kadar se ne uresniči, kar smo pričakovali. Ljudje nas razočarajo, situacija ni takšna, kot si jo želimo. Lahko pomeni novo energijo za spremembo, saj nam da zagon za to, da spremenimo nekaj, kar nam ni všeč. V takih primerih nam lahko jeza tudi koristi, vendar je tukaj zelo tanka meja med tem, da nam koristi in med tem, da zaradi jeze prizadenemo ljudi in rušimo naše odnose.
Medtem ko ženske postanejo velikokrat žalostne, kadar se ne uresničijo njihova pričakovanja, pa postanejo moški jezni.

2. Nova odkritja, kako zmanjšati jezo

Najlažji in najhitrejši način, da kontroliramo našo jezo je na novo odkrita EFT metoda ali tapkanje.

Znanstveniki so odkrili, da med tapkanjem na akupunkturne točke zelo hitro pade koncentracija stresnega hormona kortizola. Na tak način se naša jeza bistveno zmanjša v nekaj minutah.

3. Včasih se pod jezo skriva razočaranje in prizadetost

V procesu zmanjševanja jeze s pomočjo EFT metode se pogosto pokaže, da se pod jezo pravzaprav skriva tudi prizadetost in razočaranje. Z EFT metodo pa lahko zmanjšamo jakost tudi teh neprijetnih občutkov in tako izboljšamo tudi lastno samopodobo in samozavest, ki sta krhki prav zaradi neprijetnih občutkov, ki jih morda že celo življenje nosite v sebi.

jeza

Slika 1: Jeza v svoji globini pogosto skriva tudi razna druga negativna čustva in občutja, ki vplivajo tudi na našo samozavest, zato vas vabim, da si več o samozavesti preberete na trdna samozavest.

4. Naučite se nekaj iz svoje jeze

Največ, kar lahko naredite, kadar ste jezni, je to, da s pomočjo EFT metode obvladate svojo jezo. Ko se pomirite, pa temeljito razmislite, zakaj je jeza pravzaprav nastala. Poslušajte svojo intuicijo in naredite spremembo, ki si jo želite. Pogovorite se o svojih potrebah in o svojih občutkih. Svojo jezo vzemite resno, saj vam pokaže, kaj v vašem življenju potrebuje vašo pozornost in kaj je tisto, kar bi bilo potrebno spremeniti.

Poskusite sami z EFT metodo, tapkajte, kadar ste jezni… Sam proces tapkanja je zelo enostaven. Tisto, kar je tukaj težje, je naš miselni in čustveni svet, ki je lahko zelo kompleksen. Če si želite trajno rešitev, ki vam bo pomagala za vedno predelati in premagati vašo jezo, vam lahko pomagam z EFT terapijo, ki prinaša izredno pozitivne učinke in rezultate.

EFT terapija

Slika 2: Učinkovita EFT terapija poseže globoko v miselni in čustveni svet posameznika in mu pomaga predelati in odpraviti nakopičena negativna čustva in občutke.

Mag. Asja Dominko (Vlasta Kuster) je vodilna EFT terapevtka za trajno odpravo depresije, anksioznosti in paničnih napadov.

Prispevek: Jeza [4 dejstva o jezi, ki jih je dobro poznati]