Znebite se anksioznosti, tesnobe in izgorelosti - za vedno

Kaj je anksioznost? Ali gre morda za duševno bolezen?

Na vprašanje, kaj je anksioznost, bi lahko odgovorili, da gre za nemir, živčnost, strah, tesnobo,…

Ali gre pri anksioznosti morda za duševno bolezen? Odgovor je lahko DA in NE.
Ali je anksioznost resen problem sedanjega časa? Odgovor je DA.
Ali ankioznost močno zmanjša kvaliteto življenja posameznika? Odgovor je DA.
Ali lahko anksioznost trajno odpravimo? Odgovor je tudi DA.

Ampak najprej moramo razumeti, kaj je anksioznost in kaj je vzrok zanjo. Potem lahko razumemo tudi, kako priti do prave, trajne rešitve zanjo.

kaj je anksioznost

Slika 1: Z anksioznostjo se v današnjem času sooča veliko posameznikov. Podrobneje o anksioznosti pišem na www.vlastakuster.si.

Anksioznost je vedno bolj sestavni del hitrega življenja, ki ga živimo danes. Gre preprosto za stres, ki se je nakopičil v našem telesu. Najlažje to razumemo, če predpostavimo, da negativna čustva (torej stres) povzročijo motnjo v električnem tokokrogu našega telesa. Da bi se za vedno znebili anksioznosti (torej stresa in neprijetnih občutkov), potrebujemo nekaj, da odpravimo to energetsko motnjo.

V nadaljevanju zato preberite…

1. Imeti anksiozno motnjo še ne pomeni imeti resnih zdravstvenih težav

Veliko ljudi se močno prestraši, kadar začuti anksioznost. Najprej pomislijo, da imajo resne zdravstvene težave. Vendar pa medicinske preiskave ne pokažejo, da bi bilo z njihovim zdravjem kaj resno narobe.

Kljub temu je občutek anksioznosti neprijeten in ljudje se zelo bojijo, da je z njimi nekaj narobe. Mnogi med njimi razvijejo strah pred boleznijo in celo strah pred smrtjo. Na bolezen in na smrt pomislijo vedno, ko začutijo neprijetne občutke v telesu.

Specifična anksiozna motnja nastane zaradi nakopičenega stresa v telesu. Gre za posebno povezavo med našimi mislimi, našimi čustvi in našim telesom. Te povezave se ljudje ponavadi ne zavedajo, je pa izredno pomembna in je tudi znanstveno dokazana.

Ko doživljamo stres, nastanejo v našem telesu mnogi neprijetni občutki. In ti občutki se zapišejo v telesu, nekje v energijskem sistemu telesa. Težava torej nastaja najprej v energijskem sistemu telesa – na nivoju naših občutkov in misli. Ko je tega preveč, je telo preplavljeno z negativnimi občutki in z negativnimi mislimi. Takrat ljudje ne morejo več kontrolirati sebe in svojega telesa… Počutijo se resno bolni. V resnici pa je potrebno “samo izbrisati” vpliv stresa iz telesa in ponovno se povrne zdravje in dobro počutje.

V spodnjem videu razložim:
• kaj anksioznost sploh je
• kakšni so njeni simptomi
• kakšne težave lahko nastopijo zaradi anksioznosti
• s kakšnim preprostim testom je možno ugotoviti, da kljub podobnim simptomom ne gre za resno bolezen
• kako odpraviti njene vzroke in se anksioznosti trajno rešiti.

2. Kaj torej je anksioznost? Gre za motnjo v človeškem organizmu na energetskem nivoju

Anksioznost po mojem osebnem mnenju ni duševna bolezen, ampak je bolj energijska motnja. Problem je torej na energetskem nivoju. In zato mora obstajati rešitev, ki je ravno tako na energetskem nivoju.

Leta 1995 je bila odkrita tehnika, ki se imenuje EFT in odpravlja težave ravno na energetskem nivoju. Z EFT terapijo, ki je voden proces in običajno traja 3 mesece, vas vodim preko vaših najtežjih bolečih spominov. Pri tem se spremenijo tudi misli – oseba začne drugače gledati na življenje – tudi misli postanejo bolj pozitivne.

EFT terapija

Slika 2: Učinkovita EFT terapija je že mnogim ljudem pomagala izbrisati energijske motnje in s tem odpraviti anksioznost.

Splošno zdravje osebe se izboljša, ljudje postanejo bolj samozavestni in mirni. Ko odpravimo energijsko neravnovesje v telesu osebe, se tudi zdravje samo po sebi uravnovesi. In tako energijska motnja izgine. Tako ni več skrbi, da bi oseba celo življenje živela zaznamovana z “duševno motnjo”.

Mag. Asja Dominko (Vlasta Kuster) je vodilna EFT terapevtka za trajno odpravo depresije, anksioznosti in paničnih napadov.

Prispevek: Kaj je anksioznost? Ali gre morda za duševno bolezen?