Znebite se anksioznosti, tesnobe in izgorelosti - za vedno

Pesimizem [3 razlogi, zakaj ga premagati]

Znaki pesimizma so zelo očitni. Ljudje so črnogledi, obupani, brez motivacije, nezainteresirani in zagrenjeni. Premagati ga je potrebno zaradi več razlogov.

Na prvem mestu zaradi nas. Izboljša se nam počutje, zdravje, videz, delujemo bolj sproščeno in odprto, izboljša se naša samozavest. Ljudem okoli sebe dajemo boljši vtis in se z njimi boljše razumemo in delujemo.

Razumljivo je, da nam bodo ljudje lažje zaupali, če bomo pozitivni in odprti, kot pa zaprti in črnogledi.

Zato preberite 3 razloge, ki vas bodo prepričali…

1. Naredite to za boljše počutje

Za dobro počutje in življenje pesimizem ni dobra izbira. Pomembno je, da ga premagamo, da ne vlečemo negativnih vzorcev iz preteklosti naprej, ampak da se osvobodimo vsega negativnega in zadihamo s polnimi pljuči. Ker: tako dobro je, ko se počutimo dobro… ko nam nič ne manjka… ko smo lahko srečni preprosto v sedanjem trenutku, ko lahko preprosto smo, živimo, obstajamo in se veselimo čudeža življenja…

2. Da boste bolj uspešni pri svojem delu

Vsak si želi biti pri svojem delu kar se da dober in učinkovit in s pesimizmom je to zelo težko. Ko smo odprti in srečni, se nam to odraža tako na zunaj, kot na znotraj, kar nam pomaga pri dobrem vtisu, imamo več energije, smo zadovoljni in srečni. Karkoli boste delali, boste delali lažje, boljše in učinkovitejše. In če pričakujete dobre stvari, se vam dobre stvari tudi zgodijo… in če pričakujete slabe stvari… saj veste, kaj se potem zgodi…

3. Da boste bolj zdravi

Pravijo, da je zdravje največje bogastvo. Če je temu tako, potem je pesimizem, stres in napetost nujno potrebno odpraviti, saj našemu zdravju le škoduje.

Velikokrat se psihični napori, stres in pesimizem pokaže v obliki telesnih bolečin. Glavobol, vrtoglavica, utrujenost, slabost, bolečine v ramenih in hrbtu so le nekateri izmed problemov, ki lahko doletijo pesimiste. Zato naredite vse, da boste res premagali pesimizem in postali optimisti…

Velikokrat pa je vse to lažje reči, kot narediti. Velikokrat si želimo biti pozitivni, pa se nam naše telo upira in vse v nas kriči, da nam je težko, da bi najraje kar obupali. V takih primerih nujno potrebujete pomoč EFT terapije, kjer vam bom z veseljem pomagala odpraviti vse te negativne vzorce, ki so zasidrani globoko v vas.

EFT terapija

Slika 1: EFT terapija vam pomaga odpraviti pesimizem in vse negativne stvari, ki jih nosite v sebi – misli, občutke, vzorce,… Kako vam lahko pomaga, najdete tukaj.

Pesimizem je problem, ki se ga da zagotovo odpraviti in rešiti. In zakaj se ga ne bi rešili enkrat za vedno?

Mag. Asja Dominko (Vlasta Kuster) je vodilna EFT terapevtka za trajno odpravo depresije, anksioznosti in paničnih napadov.

Prispevek: Pesimizem [3 razlogi, zakaj ga premagati]