Znebite se anksioznosti, tesnobe in izgorelosti - za vedno

Sram – kako ga takoj zmanjšati in kako ga premagati?

Sram je pogosto, neprijetno in zelo močno čustvo, ki na skrivaj spremlja veliko ljudi. Zanimivo je, da pogosteje kot ženske, sram spremlja moške. Moški sram na zunaj redko pokažejo. Raje se umaknejo ali pa naredijo nekaj takega, kar zgleda kot arogantno, nesramno,… V resnici pa so zadaj skriti občutki sramu in občutki neustreznosti. K sreči pa lahko z EFT – z EFT tehniko in z EFT terapijo vse občutke sramu hitro odpravimo.

V prispevku razložim…

1. Zakaj nastane sram?

Sram je negativno čustvo, ki ga pogosto čutijo moški. In ker jih je sram, o tem težko govorijo. Pri moških se pojavlja pogosteje, kot žalost ali jeza. In zakaj sram nastane? Gre za občutke manjvrednosti, neustreznosti in občutke, da niso dovolj dobri

Vsi ti občutki imajo svojo podlago v izkušnjah, ki smo jih doživeli kot otroci. Kadar je bil fantek velikokrat kritiziran, obsojan, kadar je bil velikokrat kregan, da nekaj ni naredil prav, takrat se razvijejo močni občutki sramu, ki se v odrasli dobi pojavijo vedno, kadar je situacija napeta in neugodna. Sram torej kaže, kakšna je posameznikova samopodoba, samopodoba pa zrcali stopnjo samozavesti.

sram

Slika 1: Sram je neprijetno čustvo, ki nastane zaradi določenih izkušenj v otroštvu in pomembno vpliva na samopodobo in samozavest. O samozavesti obširneje pišem na VlastaKuster.si.

2. Kako drugi ljudje gledajo na vas?

Predstavljajte si, da vzamete v roko skupinsko fotografijo. Kaj boste najprej naredili? Najprej boste poiskali sebe na tej fotografiji in nato boste pomislili, da morda ne izgledate najbolje. In morda boste pomislili tudi, le kaj si ljudje mislijo o vas, ker ne izgledate najbolje. Dejstvo je, da podobno naredijo tudi vsi ostali ljudje. Vsak na sliki gleda sebe in se obremenjuje sam s sabo. Ta informacija je za vas lahko dobrodošla, saj se lahko pomirite – tudi drugi ljudje so obremenjeni sami s seboj. Nihče pravzaprav ne gleda vas. Podobno tudi, ko greste po ulici in se sprašujete, kaj si ljudje mislijo o vas, v resnici pa ima vsak svoje probleme in nihče pravzaprav ne razmišlja o vas, ampak o sebi.

3. Kako sram premagati?

Sram je neprijetno čustvo, ki nas vse lahko zelo ovira pri našem vsakdanjem življenju in delu. Ker nas je sram, se izogibamo različnim situacijam, ne naredimo koraka naprej v življenju, si ne privoščimo prijetnih stvari,… Kako si torej pomagati in sram premagati?

3.1. Kako premagati občutek sramu v nekaj minutah?

Pomagate si lahko s preprosto tehniko, ki vam pomaga zmanjšati vaš občutek sramu in to takoj.

Imenuje se EFT tehnika – Emotional Freedom Technique. Temelji na dejstvu, da se naša čustva ne nahajajo v glavi, ampak so motnja v energijskem sistemu telesa. S tapkanjem na akupunkturne točke po obrazu in po zgornjem delu telesa, lahko torej odpravimo to motnjo in zmanjšamo sram.

Gre za takojšnje in trenutno zmanjšanje sramu, vendar se bodo občutki sramu spet ponovili, zato je najbolj dobrodošla trajna rešitev.

3.2. Kako premagati sram za vedno?

Sram lahko trajno premagate s pomočjo vodene EFT terapije. Potrebno je namreč predelati otroške občutke sramu, neustreznosti in manjvrednosti. Vse skupaj pa ne bo trajalo mesece ali leta. EFT terapija namreč poteka 3 mesece.

EFT terapija

Slika 2: Sram učinkovito in trajno odpravlja EFT terapija.
Vse potrebne informacije o EFT terapiji so zbrane na EFT terapija na VlastaKuster.si.

Na EFT terapiji vam ni treba pripovedovati podrobnosti iz vašega življenja, pa vam vseeno lahko učinkovito pomagam. Prav tako ni potrebno, da bi vi verjeli, da EFT deluje, pa vseeno deluje.

Škoda, da bi šli skozi svoje življenje polni sramu, ko pa lahko postanete ponosni nase, polni zaupanja vase in poguma. EFT terapija je najhitrejši način, da se za vedno rešite občutkov sramu in da zaživite zadovoljno in polno življenje.

Mag. Asja Dominko (Vlasta Kuster) je vodilna EFT terapevtka za trajno odpravo depresije, anksioznosti in paničnih napadov.

Prispevek: Sram – kako ga takoj zmanjšati in kako ga premagati?