Znebite se anksioznosti, tesnobe in izgorelosti - za vedno

3 nasveti, ko čutite strah pred nosečnostjo

Strah pred nosečnostjo slabo vpliva tako na mamico kot na otroka. V tem sestavku vam pokažem, kako lahko za vedno odpravite svoj strah in se začnete veseliti novega življenja, ki ga nosečnost prinaša.

1. Zavedajte se, kaj vam nosečnost prinaša

Kadar vas je strah nosečnosti, se poskusite osredotočiti na končni cilj, ki ga boste dosegli po 9 mesecih nosečnosti. V rokah boste držali svojega lastnega otroka, zgodil se bo čudež novega življenja, postali boste mamica ali očka mlademu bitju.

Nosečnost ni sama sebi namen, namenjena je velikemu poslanstvu, da se rodi novo življenje. Nosečnost tudi ni nujno nekaj slabega, napornega,… V bistvu je lahko prav razburljivo, ko mamica začuti prve otrokove gibe, ko vidi prvo sliko na ultrazvoku,… Nosečnost je lahko nekaj zelo lepega, polna pričakovanja in veselja. Seveda pa nosečnost pogosto spremljajo tudi slabost, utrujenost, pomanjkanje energije, včasih je potrebno veliko počivati in je počutje mamice daleč od prijetnega.

2. Strah pred nosečnostjo lahko premagate

Strah pred nosečnostjo lahko premagate s pomočjo EFT terapije. Potrebno pa je raziskati, česa točno vas je strah. Vas je strah slabega počutja, vas je strah za otroka, da ne bi bilo kaj narobe, ali pa vas je strah česa drugega? Morda imate kakšne slabe izkušnje iz preteklosti, morda ste slišali za kakšne težke primere nosečnosti in se od takrat bojite… Ko boste natančno definirali vaš strah (ali več različnih strahov), potem je potrebno izvesti proces EFT terapije, s katerim ta strah za vedno odpravimo.

EFT terapija

Slika 1: EFT terapija je terapevtski proces, v katerem vam pomagam odkriti in odpraviti vzrok vašega strahu pred nosečnostjo. Kako EFT terapija poteka, si lahko preberete na EFT terapija VlastaKuster.si.

3. Imeti otroka je nekaj najlepšega v življenju

Zame osebno je imeti svoje otroke nekaj najlepšega v življenju in ni pomembno, koliko so otroci stari, čudovito jih je spremljati na njihovi lastni poti. In nosečnost mine, otrok pa ostane z nami vse življenje.

Svetujem vam, da se svojih strahov resno lotite in jih za vedno odpravite (to je možno le s pomočjo EFT terapije) in se začnete veseliti svoje nosečnosti kljub težavam, ki jih seveda prinaša s seboj.

EFT terapija na tisoče ljudem spreminja njihova življenja na bolje, zato vas vabim, da se mi pridružite in doživite novo izkušnjo, ki je ne boste doživeli nikjer drugje. EFT terapija namreč odpravlja najrazličnejše strahove, kot tudi anksioznost, v kateri je prevladujoče čustvo prav strah.

Mag. Asja Dominko (Vlasta Kuster) je vodilna EFT terapevtka za trajno odpravo depresije, anksioznosti in paničnih napadov.

Prispevek: 3 nasveti, ko čutite strah pred nosečnostjo