Znebite se anksioznosti, tesnobe in izgorelosti - za vedno

Strah pred smrtjo [4 nasveti, kako ga umiriti in odpraviti]

Priznajte si, da se strah pred smrtjo sem ter tja kdaj prikrade tudi v vaše misli. O smrti ni nikomur prijetno govoriti in težko je razmišljati o njej. Je velika skrivnost in kljub temu, da je naravni pojav – tako kot je nekaj naravnega tudi naše rojstvo, veliko ljudi živi s strahom pred njo. Težko se je sprijazniti z dejstvom, da je smrt za vsakega od nas nekaj neizogibnega in da se bomo nekega dne poslovili od naših najdražjih in od tega sveta.

Pri premagovanju tega strahu, vam pomagajo spodnji 4 nasveti…

1. Strah pred smrtjo lahko sprostite (tudi) s tapkanjem

Tapkanje je čudovita metoda, na katero se lahko naslonite z zagotovilom, da vam bo prinesla pozitivne učinke olajšanja. Tapkanje uporabljamo, kadar občutimo kakršno koli vrsto strahu, tesnobo, anksioznost ali pa, ko trpimo zaradi depresije, paničnih napadov,…

Priloženi video lahko sprejmete kot vabilo k temu, da se ustavite in prisluhnete vodenemu tapkanju za sprostitev strahu pred smrtjo.

Ko sprostite strah pred smrtjo in sprejmete to skrivnost življenja, lahko vsak dan preživite z veliko večjo hvaležnostjo. Dejstvo o tem, da bomo nekega dne odšli, pa tudi lažje sprejmemo.

Med tapkanjem je ključnega pomena to:

  • da se soočite z občutki strahu pred smrtjo
  • da vas ti negativni občutki popolnoma zaobjamejo
  • da se potopite v njih in
  • da dovolite, da se počasi očistijo iz vašega telesa.

Znak, da se stres sprošča iz telesa, se med tapkanjem lahko izrazi tudi z občutenjem raznih fizičnih občutij, kot so mravljinci, tresenje, lahko vam postane vroče, itd.

Ne bežite pred strahom. Lahko zajočete. Močni strahovi se bodo na ta način ščistili iz telesa.

Po tapkanju pa boste čutili neverjetno olajšanje, saj bodo spone strahu popustile, odpadle. V notranjosti se boste umirili in osvobodili.

2. Premislite, od kdaj imate v sebi ta strah

Strah pred koncem življenja – kot ga poznamo – je nekoč “prišel” v vaše telo oziroma nekoč in nekje ste doživeli nekaj težkega, pri čemer vam je strah pustil blokado v vašem telesu.

EFT metoda ali EFT tehnika temelji na konceptu, da so negativna čustva blokade v našem energijskem sistemu telesa.

In če v sebi čutite močan strah pred smrtjo, potem je to verjetno zaradi tega, ker ste doživeli smrt koga od bližnjih in vam je to pustilo posledice. Običajno ljudje doživijo smrt babice, dedka ali katerega od staršev in pri tem ni pomembno, koliko let ali desetletij je minilo od tega… Blokada ostane in samo z dobro EFT terapijo jo lahko za vedno odpravimo.

3. Sprejmite, da je strah močnejši od vaše volje

Ljudje se po navadi obsojajo, kadar čutijo močne strahove jih ne morejo kar tako odpraviti. Rečejo si: “Pa saj vem, da nimam razloga, da bi tako čutil, ampak si ne morem pomagati.” Človekov um je narejen tako, da močna čustva vedno prevladajo nad logičnim delom našega uma. Zato sprejmite stanje, v katerem se nahajate kot nekaj običajnega. In šele ko to sprejmete, lahko začnete iskati rešitev.

4. EFT terapija odpravi strah pred smrtjo

Kadar je vaš strah pred smrtjo zelo močan, boste nujno potrebovali terapevtsko pomoč. Če vas je smrti zelo strah, vam samo pogovor ne bo dosti pomagal, niti preusmerjanje misli, niti meditacija, niti šport (vse te aktivnosti so čudovite, da ne bo pomote, le da pri močnih strahovih niso dovolj učinkovite).

Potrebujete EFT terapijo, na kateri vam pomagam “predelati” vaš strah. V procesu EFT terapije namreč s tapkanjem na akupunkturne točke in s pravilno uporabo besed dosežemo, da se strah najprej zmanjša, nato pa popolnoma izgine.

EFT terapija

Slika 1: EFT terapija je učinkovita pomoč, ki v prvi vrsti pomaga zmanjšati in nato tudi trajno odpraviti strah pred smrtjo. EFT terapijo natančneje predstavljam na www.vlastakuster.si.

Na EFT terapiji vas varno vodim skozi vaše izkušnje, ki so povzročile, da ste doživeli tak močan strah pred smrtjo. Zaupajte mi in v kratkem času bo EFT terapija trajno odpravila vaš strah pred smrtjo.

Mag. Asja Dominko (Vlasta Kuster) je vodilna EFT terapevtka za trajno odpravo depresije, anksioznosti in paničnih napadov.

Prispevek: Strah pred smrtjo [4 nasveti, kako ga umiriti in odpraviti]