Znebite se anksioznosti, tesnobe in izgorelosti - za vedno

Anksioznost – zdravljenje [5 razlogov, zakaj anksioznost odpraviti z EFT terapijo]

Zdravljenje anksioznosti lahko poteka z antidepresivi, uporabite pa lahko tudi nekatere druge, učinkovite naravne poti, ki zmanjšujejo anksioznost.

EFT terapija, ki poteka pod strokovnim nadzorom in vodenjem, poseže v energijski sistem telesa, kar omogoči, da anksioznost trajno odpravi.

In tukaj je 5 glavnih razlogov, zakaj je vredno uporabiti EFT terapijo za odpravljanje anksioznosti…

1. Razen reakcije ob sami terapiji, stranskih učinkov ni

Do reakcije lahko pride ob samem tapkanju, ko sicer praviloma občutite olajšanje in sprostitev. Pogosto pa lahko pride tudi do močnejše čustvene reakcije. Takrat je najbolje, da NE tapkate sami, ampak da vam pomagam ter vas vodim na EFT terapiji. EFT terapija ne prinaša neželenih stranskih učinkov v klasičnem pomenu, ki slabšajo splošno počutje in vplivajo na kvaliteto vsakdanjika.

2. Olajšanje občutite takoj

Ob uporabi EFT tehnike za odpravo anksioznosti (socialne anksioznosti, agorafobije, paničnih napadov,…) občutite pozitivne rezultate že na prvi terapiji. Antidepresive npr. je potrebno jemati več tednov, preden pride do učinka. Pod “pozitivni rezultati” mislim na olajšanje, ne pa tudi na trajno odpravo težave.

Za trajno odpravo anksioznosti je potrebna poglobljena EFT terapija, ki pomaga odkriti vzroke in ne le simptomov.

3. EFT terapija anksioznost odpravi trajno

Za lajšanje anksioznosti lahko EFT tehniko uporabljate sami. Ta način tudi dejansko pomaga. Med EFT terapijo, ki je najkrajša in najbolj učinkovita pot, s pomočjo katere se anksiozna motnja trajno odpravi, pa vam pomagam poiskati in odpraviti vzroke vaših težav. Le-te se namreč rešujejo na vašem energijskem sistemu – tam, kjer se je stres zapisal v vaše telo in negativno vplival na vas.

Dogodkov iz preteklosti sicer ne morete spremeniti, lahko pa med EFT terapijo spremenim zapis v vaši podzavesti, na kateri so stresni dogodki iz preteklosti pustili posledice.

4. Odpravljanje anksioznosti z EFT terapijo ne prinaša odvisnosti

Kemični preparati sicer lahko pomagajo tudi pri anksioznosti. Je pa seveda pri tem uporabljena kemija, konkretno – antidepresivi vplivajo na receptorje v možganih. To pa seveda lahko privede do odvisnosti. Odvisnost pomenijo po eni strani odtegnitveni simptomi, pa tudi to, da jih je potrebno včasih jemati celo življenje. Nasprotno pri uporabi EFT tehnike odvisnosti ni. Ko z EFT terapijo odpravite vzroke – na energijskem nivoju – in vzpostavite ravnovesje, je terapija zaključena.

5. Pozitiven učinek EFT terapije pri odpravi anksioznosti je preverjen tudi z znanstvenimi raziskavami

EFT terapija je za razliko od tradicionalne zahodne medicine (zanimivo, da je EFT nastala ravno na zahodu) neoprijemljiva. Ni kemičnih preparatov, ki bi jih lahko vzeli v roke in dali v usta. O uspehih sicer priča mnogo ljudi, ki so EFT uspešno preizkusili na sebi. Tudi pri anksioznosti. Kljub temu pa je dobro, da se opravijo tudi raziskave, ki temeljijo na znanstvenih pristopih. In le-te so pozitiven učinek EFT tudi dokazale (Vir 1 – EFT Tapping Research – EFT Universe).

Odpravljanje anksioznosti lahko izvajate sami s pomočjo napotkov, ki sem jih pripravila v zgornjem posnetku. Vendar – kadar začutite ob tem močne čustvene reakcije ali želite najhitrejši učinek na dolgi rok, tedaj obiščite strokovno pomoč na EFT terapiji. Le-ta poteka pod nadzorom: na terapiji skupaj poiščemo vzroke vaših težav in jih odpravimo. Zato se tudi anksioznosti lahko trajno rešite.

Viri in dodatne informacije

1 – EFT Tapping Research – EFT Universe

Mag. Asja Dominko (Vlasta Kuster) je vodilna EFT terapevtka za trajno odpravo depresije, anksioznosti in paničnih napadov.

Prispevek: Anksioznost – zdravljenje [5 razlogov, zakaj anksioznost odpraviti z EFT terapijo]