Trajno se rešite depresije, anksioznosti in paničnih napadov

Anksioznost – zdravljenje anksioznosti z EFT tehniko

Anksioznost – zdravljenje anksioznosti z EFT tehniko

Zdravljenje anksioznosti lahko poteka z antidepresivi, uporabite pa lahko tudi nekatere druge, učinkovite naravne poti, ki zmanjšujejo anksioznost. Z individualno EFT terapijo, ki poteka pod strokovnim nadzorom in vodenjem, pa posežete v energijski sistem telesa.

In tukaj je 5 glavnih razlogov, zakaj je vredno uporabiti EFT terapijo za zdravljenje anksioznosti…

1. Razen reakcije ob sami terapiji stranskih učinkov ni

Do reakcije lahko pride ob samem tapkanju, ko sicer praviloma občutite olajšanje in sprostitev. Pogosto pa lahko pride tudi do močnejše čustvene reakcije. Takrat je najbolje, da NE tapkate sami in da si poiščete ustrezno strokovno pomoč. Ni pa neželenih stranskih učinkov v klasičnem pomenu, ki slabšajo splošno počutje in vplivajo na kvaliteto vsakdanjika.

2. Olajšanje občutite takoj

Ob uporabi EFT tehnike za odpravo anksioznosti (socialne anksioznosti, agorafobije, paničnih napadov,…) občutite pozitivne rezultate že na prvi terapiji. Antidepresive npr. je potrebno jemati več tednov, preden pride do učinka. Pod “pozitivni rezultati” mislim na olajšanje, ne pa tudi na trajno odpravo težave. Za trajno odpravo anksioznosti je potrebna poglobljena EFT terapija, ki pomaga odkriti vzroke in ne le simptomov.

3. Kadar pri anksioznosti za zdravljenje uporabljate EFT terapijo, jo lahko odpravite trajno

Za zdravljenje anksioznosti lahko EFT tehniko uporabljate sami. Ta način tudi dejansko pomaga. Med individualno EFT terapijo, ki je najkrajša in najbolj učinkovita pot, s pomočjo katere se anksiozna motnja trajno odpravi, pa dejansko s pomočjo terapevtke iščete in odpravljate vzroke težav. Le-te se namreč rešujejo na vašem energijskem sistemu – tam, kjer se je stres zapisal v vaše telo in negativno vplival na vas. Dogodkov iz preteklosti sicer ne morete spremeniti, lahko pa med EFT terapijo spremenim zapis v vaši podzavesti, na kateri so stresni dogodki iz preteklosti pustili posledice.

4. Zdravljenje anksioznosti z EFT terapijo ne prinaša odvisnosti

Kemični preparati sicer lahko pomagajo tudi pri anksioznosti. Je pa seveda pri tem uporabljena kemija, konkretno – antidepresivi vplivajo na receptorje v možganih. To pa seveda lahko privede do odvisnosti. Odvisnost pomenijo po eni strani odtegnitveni simptomi, pa tudi to, da jih je potrebno včasih jemati celo življenje. Nasprotno pri uporabi EFT tehnike odvisnosti ni. Ko z EFT terapijo odpravite vzroke – na energijskem nivoju – in vzpostavite ravnovesje, je terapija zaključena.

5. Pozitiven učinek EFT terapije pri odpravi anksioznosti je preverjen tudi z znanstvenimi raziskavami

EFT terapija je za razliko od tradicionalne zahodne medicine (zanimivo, da je EFT nastala ravno na zahodu) neoprijemljiva. Ni kemičnih preparatov, ki bi jih lahko vzeli v roke in vtaknili nato v usta. O uspehih sicer priča mnogo ljudi, ki so EFT uspešno preizkusili na sebi. Tudi pri anksioznosti. Kljub temu pa je dobro, da se opravijo tudi raziskave, ki temeljijo na znanstvenih pristopih. In le-te so pozitiven učinek EFT tudi dokazale (Vir 1 – EFT Tapping Research – EFT Universe).

Zdravljenje anksioznosti lahko izvajate sami s pomočjo napotkov, ki sem jih pripravila v gornjem posnetku. Vendar – kadar začutite ob tem močne čustvene reakcije ali želite najhitrejši učinek na dolgi rok, tedaj obiščite strokovno pomoč na individualni EFT terapiji. Le-ta poteka pod nadzorom; s terapijo skupaj poiščemo vzroke vaših težav in jih odpravimo. Zato se tudi anksioznosti lahko trajno rešite.

Vlasta Kuster je specialistka EFT in magistrica temeljnih medicinskih znanosti. S pomočjo EFT terapije ljudem pomaga, da se v treh mesecih trajno rešijo anksioznosti, tesnobe, depresije in paničnih napadov. 

Viri in dodatne informacije

1 – EFT Tapping Research – EFT Universe

Prispevek: Anksioznost – zdravljenje anksioznosti z EFT tehniko