Ali je generalizirana anksiozna motnja (GAM) duševna bolezen ?

piše: Vlasta Kuster

Ali je generalizirana anksiozna motnja duševna bolezen? Po mojem mnenju NI.

Je pa zelo neprijetna motnja, zelo vpliva na kvaliteto življenja, vendar po mojih 10-letnih izkušnjah z ljudmi, ki so trpeli za to motnjo, to ni bolezen.

Pa poglejmo najprej, kako nastane:

Le-ta nastane zaradi nakopičenega stresa, ki ga telo več ne more obvladovati. Gre predvsem za občutke strahu in ogroženosti, ki smo jih doživeli običajno kot otroci, lahko pa tudi kasneje v življenju.

Neprijetni dogodki iz preteklosti se zapišejo v nas

Gary Craig, ustanovitelj EFT tehnike, je predpostavil, da negativna čustva niso v naši glavi, ampak so motnja v energijskem sistemu našega telesa. Ljudje tekom življenja doživljamo take in drugačne situacije. Ob neprijetnih situacijah doživljamo tudi neprijetna čustva. Ta čustva pa ne izginejo, ampak se na nek način zapišejo v naše telo. To najlažje razumemo, če pomislimo na boleč dogodek izpred več deset let in ob misli nanj še vedno čutimo neprijetne občutke.

Video - kaj v dogodkih, ki so se v preteklosti zgodili, je pravzaprav pomembno ?

Rdeča nit priloženega videa je, da ni pomembno, kaj se je v resnici zgodilo, pomembno pa je, kako je to vplivalo na nas. Svoje življenjske zgodbe ne morete spremeniti, lahko pa s tapkanjem spremenite zapise znotraj vas, ki so nastali tekom vašega življenja.

In tako lahko začnemo spreminjati naše življenje v sedanjosti. 

Nakopičeni občutki strahu in ogroženosti lahko povzročijo generalizirano anksiozno motnjo

GAM nastane zaradi nakopičenih neprijetnih čustev, pri tem pa gre predvsem za čustva strahu in občutke ogroženosti.

Nekje na naši življenjski poti je teh občutkov preprosto preveč in naše telo ne zmore več normalno funkcionirati. V določenih primerih se ljudje točno spomnimo specifičnih dogodkov, ob katerih smo doživeli strah in občutke ogroženosti.

Pogosto so ti občutki iz zelo zgodnjega obdobja našega življenja in se jih težko spomnimo.

Generalizirana anksiozna motnja je zbirka vseh negativnih občutkov, ki smo jih kadarkoli doživeli v življenju. Kot bi se vse zbralo skupaj v enem velikem kontejnerju.

Dokler je tega malo, so ti občutki skriti nekje v telesu in se jih ne zavedamo. Nimajo vpliva na naše življenje, nimajo vpliva na to, kako se počutimo.

Ko pa je teh občutkov preveč, pa se začno oglašati navzven in začnejo vedno bolj vplivati na naše življenje. Nimajo neposredne veze z našo sedanjostjo, pač pa so zbirka vsega negativnega iz nape preteklosti. Vendar ima ta zbirka moč, da posega v našo sednajost.

Kot bi imeli spečega velikana v sebi, ki se zbudi takrat, ko to najmanj pričakujemo ali želimo. In tako neka situacija v sedanjosti sproži negativnosti iz preteklosti. In postaja vedno močnejša in močnejša. IN počasi prevzema oblast nad našim življenjem.

Začnemo se omejevati, kar se tiče obiskov večjih družabnih srečanj, izogibamo se tujim ljudem, in mnogim drugim situacijam…In to se imenuje generalizirana anksiozna motnja, saj se posploši na različna življenjeska področja.

GAM ni toliko duševna bolezen, kot je energijska bolezen. Zato jo lahko rešujemo na energijskem nivoju. Vsi naši občutki, naše misli, naša čustva so namreč na energijskem nivoju.

In negativne občutke in negativna čustva si lahko predstavljamo kot blokado na energijskem nivoju. Z uporabo EFT tehnike pa te blokade odstranjujemo.

Večina ljudi, ki že dolgo let trpi za generalizirano anksiozno motnjo potrebuje pomoč nekoga, ki ga vodi skozi boleče spomine. Lahko jo trajno odpravimo s pomočjo EFT terapije. Na tak način generalizirana anksiozna motnja ne bo več niti duševna niti energijska bolezen, ampak boste zaživeli svobodno, rešeni vseh the negativnih občutkov.

Vlasta Kuster je po poklicu magistrica temeljnih medicinskih znanosti, pri svojem delu pa uporablja EFT metodo, s katero pomaga ljudem za vedno odpraviti panične napade, depresijo in anksioznost. Pri tem dosega uspešnost rezultatov v vsaj 95% primerih.

Morda vas zanima tudi

Zdravljenje generalizirane anksiozne motnje brez antidepresivov
7 naravnih zdravil proti tesnobi

V košarici ni izdelkov.