Znebite se anksioznosti, tesnobe in izgorelosti - za vedno

Napad tesnobe [5 dejstev, da z vami ni zdravstveno nič narobe, tudi če ste doživeli napad tesnobe]

Napad tesnobe pri večini ljudi sproži skrb in pomislek, da so resno zboleli. Obiščejo zdravnika in želijo opraviti celo vrsto preiskav, ki na koncu praviloma potrdijo, da z njimi ni nič narobe.

Vendar pa ima tesnoba drug vzrok – gre namreč za nakopičen stres in celo paleto negativnih čustev, ki kot posledica stresnega dogajanja, ostanejo zapisana v ljudeh, le-ta pa se v telesu nahajajo kot motnja v energijskem sistemu.

Pomagajte si in lajšajte simptome napada tesnobe z:

  • EFT tehniko, ali pa z
  • EFT terapijo odstranite nakopičen stres in napada tesnobe ne boste nikoli več doživeli.

V nadaljevanju prispevka pišem o…

1. Napad tesnobe je vaš čustvni odziv na stresne dogodek iz vašega življenja

Če doživite tesnobni napad, to ne pomeni, da ste bolni, da boste umrli, da vam bo odpovedalo telo, pa čeprav se tisti trenutek, ko ga doživite, tako počutite. Mnogi se napada tesnobe prestrašijo zato, ker se lahko stopnjuje in mu sledi napad panike, ki pa je zelo težka in neprijetna izkušnja trpljenja.

napad panike

Slika 1: Napad tesnobe lahko vodi tudi v panični napad.
Kako si pomagati v takšnem primeru, najdete na VlastaKuster.

Napad tesnobe pomeni, da je vaše telo preobremenjeno s stresom in da morate nekaj narediti. Potrebujete pomoč, po kateri lahko sežete, ko občutite, da se začenjajo pojavljati simptomi tesnobe (stiskanje v prsih, tiščanje v prsih,…), ki vodijo v tesnobi napad.

Učinkovito orodje, ki ga imate vedno pri roki in vedno deluje, je EFT tehnika, ki pomaga blažiti oziroma zmanjševati intenziteto simptomov tesnobe. S tapkanjem po akupunkturnih točkah oziroma po končnih točkah meridianov dosežete, da npr. stiskanje v prsih popusti, da se vaše telo umiri in sprosti.  

Vsekakor pa napad panike ni znamenje za vznemirjenost, saj ne pomeni, da ste resno zboleli, da boste doživeli srčni napad ali pa, da bi zaradi tovrstnega napada umrli.

2. Napad tesnobe ni povezan s telesnimi boleznimi

Kljub temu, da vas stiska v prsih, kljub temu, da vaš tišči v želodcu, kljub temu, da vam odpovedujejo noge, to ne pomeni, da je z vašimi organi kaj narobe. Napad tesnobe ni povezan s fizično boleznijo, okvaro ali poškodbo. Je pa vsekakor znak, da vaše telo potrebuje pomoč.

napad tesnobe

Slika 2: Občutek tesnobe, ki ga doživlja ženska na zgornji sliki je zelo neprijeten, ni povezan z boleznijo, dejstvo pa je, da njeno telo čimprej potrebuje pomoč v obliki razbremenitve.

Če ne boste nič naredili, da bi se razbremenili, se lahko na dolgi rok – leta ali celo desetletja res razvijejo bolezni. Zaenkrat je dovolj, da se naučite EFT tehnike in da sprostite ta nakopičen stres.

3. Stres povzroča negativna čustva

Zaradi stresa – kot je npr. negotova finančna situacija, strah pred prihodnostjo, mobing na delovnem mestu, smrt v družini, selitev, težave v partnerskem odnosu, prekinitev dolgoletnega razmerja,… nastanejo negativna čustva.

V nas se razvije zaskrbljenost, žalost, čutimo jezo, zamero, strah,…

Poudariti želim, da je sedanji stres vsekakor problematični, pogosto pa se ne zavedamo, kako veliko vlogo ima v življenju posameznika tudi pretekli stres – rezultat stresnih situacij in dogajanja.

Vprašajte se, če je vaš strah pred prihodnostjo morda povezan s tem, ker ste kot otrok živeli v družini, kjer je bil ta strah vedno prisoten? Morda ste že v mladosti doživeli izgubo za vas pomembnega človeka? Vse negativno – čustva in občutja, pa so se zaradi tega dogodka naložila v vas in v vas še vedno prebivajo, kljub temu, da mislite, da je to stvar preteklosti in da preteklost nima več vpliva na vas.

Negativna čustva niso samo del “psihe”, ločena od našega telesa, ampak so neločljivo povezana z našim splošnim zdravstvenim stanjem.

3.1. Kako premagati eksistenčni strah, ki lahko sproži napad tesnobe

Negotova finančna situacija, strah pred prihodnostjo,… Ali vaša tesnoba izhaja iz eksistenčnega strahu, v katerem ste morda živeli kot otroci ali pa se je iz starejših generacij na vas prenesel preko pripovedovanja? Strah pred tem ali boste lahko preživeli…

Ko pomislite na finančno plat svojega življenja, vas morda navdajajo tesnobni občutki. Zadušljiv občutek, da ste sami, da vam nihče ne bo pomagal,… Obup, negotovost. Tapkajte z menoj.

4. Negativna čustva so pravzaprav motnja v energijskem pretoku telesa

Negativna čustva so del našega telesa, so motnja v energijskem pretoku telesa. To, da ima naše telo električno naravo, nam dokazuje EKG, ki meri električne signale, ki nastajajo v našem srcu.

Negativna čustva so zelo pomemben del našega telesa, saj motnja v našem energijskem sistemu telesa povzroča napad tesnobe.

Kako? Naj vam pojasnim s sledečo sliko. Ko doživimo nek boleč dogodek npr. smrt v družini, je to za posameznika stresni dogodek, ki v energijskem sistemu telesa povzroči motnjo. Smrt zagotovo izzove žalost, morda jezo, da nam je življenje vzelo ljubljeno osebo, morda strah, ker mislimo, da brez te osebe ne bomo mogli preživeti,…

energijski sistem

Slika 3: Vsako negativno čustvo je motnja v našem energijskem sistemu telesa. Kako negativna čustva odpraviti, izveste v knjigi Tapkanje odpravi negativne misli in občutke.

Življenje nas pogosto sooča s stresnimi dogodki in količine negativnih čustev, občutij, stresa ali še več – motenj, je v energijskem sistemu telesa vedno več.

Obenem pa ne gre zanemariti tudi dejstva, da vas morda na primer vedno, ko vas postane strah prihodnosti, vedno, ko vas skrbi finančna situacija, začne tiščati v prsih, kot vas je tiščalo že v pretekli podobni situaciji, vedno vas morda začne tiščati v želodcu, kot vas je tudi že tiščalo v podobni situaciji.

Dejstvo je, da si naše telo zapomni ves stres, ki smo ga kadarkoli doživeli, zato telo potrebuje razbremenitev, saj v nasprotnem primeru lahko prej ali slej pride do napada tesnobe.

5. EFT terapija je najučinkovitejši način, da se znebimo tesnobe

Za trajno odpravo tesnobe je najboljša in najbolj učinkovita rešitev ta, da si pomagate z EFT terapijo. EFT terapija je individualni proces, katerega cilj je, da na podlagi vaših stresnih dogodkov, vzrokov nastanka vseh negativnih misli, čustev, vzorcev, prepričanj, občutij, motnje v vašem energijskem sistemu telesa s pomočjo tapkanja očistimo in odpravimo iz vašega telesa.

EFT terapija vam pomaga, da se znebite tesnobe, napadov tesnobe in da zaživite čustveno osvobojeno življenje. Kako poteka in kako bomo dosegli želeni cilj, vam predstavim na uvodnem razgovoru.

tesnoba

Slika 4: Tesnobo na najhitrejši, najučinkovitejši in trajni način odpravi EFT terapija.
Več informacij najdete na www.vlastakuster.si.

Napad tesnobe je znamenje, da je treba telesu pomagati – vendar ne z medicinskimi preiskavami, ampak z EFT – na ta način boste razbremenili svoje telo in občutek tesnobe bo takoj popustil in sčasoma tudi izginil. Znebite se tesnobe za vedno.

Mag. Asja Dominko (Vlasta Kuster) je vodilna EFT terapevtka za trajno odpravo depresije, anksioznosti in paničnih napadov.

Prispevek: Napad tesnobe [5 dejstev, da z vami ni zdravstveno nič narobe, tudi če ste doživeli napad tesnobe]