Duševne motnje - 3 nasveti, če trpite za duševnimi motnjami

piše: Vlasta Kuster
Duševne motnje so vedno bolj pogoste in vanje spada cel spekter različnih težav. Vedno, kadar gre za motnje v našem čustvovanju in vedenju, pa lahko z EFT terapijo duševno motnjo učinkovito odpravimo.

1. Določenim vrstam duševnih motenj lahko odlično pomagamo z EFT

Poznamo različne vrste duševnih motenj. Pri tistih duševnih motnjah, kjer gre za čustvene in vedenjske težave, lahko zelo učinkovito pomagamo z EFT terapijo. Ustanovitelj Gary Craig je postavil postopek tapkanja, ki je preprost in s katerim si lahko seveda pomagamo sami. Milijoni ljudi po svetu tapkanje vsakodnevno uporabljajo za različne težave: za strah, tremo, žalost, jezo, nemir, pogosto tudi za telesne občutke, ki so povezani s čustvi, kot npr. tiščanje v prsih, glavobol, bolečine v želodcu….In v mnogih primerih tapkanje lepo deluje in lahko izboljšanje duševnih motenj doživi vsak začetnik.

2. V katerih primerih je bolje, da ne uporabite EFT tehnike sami

Za bolj kompleksne čustvene težave je potrebno razumeti tudi to, kako deluje naš miselni in čustveni svet, če želimo učinkovito tapkati. Tapkanje spremlja pogosto tudi neka telesna in čustvena reakcija, zato je za ljudi, ki so doživeli močne čustvene pretrese bolje, da vsaj na začetku ne tapkajo sami, saj se lahko zgodi, da ne bodo kos svojim močnim občutkom. Taki ljudje naj na začetku poiščejo pomoč pri izkušenem EFT terapevtu, ki jih bo varno vodil čez njihov čustven labirint.

3. Kaj lahko pričakujete od EFT terapije v primeru duševnih motenj

EFT terapija je zelo učinkovita pri depresiji in anksioznosti, nimamo pa dovolj izkušenj pri shizofreniji, pri psihozah ali bipolarni motnji.
Če trpite za depresijo in anksioznostjo, lahko pričakujete, da se bo vaše počutje trajno izboljšalo po 5-7 obiskih EFT terapije. Dobili boste spet voljo do življenja, notranji mir in zadovoljstvo.

V košarici ni izdelkov.